Brouwerij Troost | De Bedroefde BurgerBoys

Brouwerij Troost | De Bedroefde BurgerBoys

 

Brouwerij Troost

Met nog een mindere burgerervaring vers in ons geheugen vonden we dat het tijd werd voor goed voedsel. En buiten het Centrum is dat de beste plek om te doen. We besloten om onze reviewroots op te zoeken en onze oorspronkelijke lijst van 13 te raadplegen. Al snel werd de beslissing gemaakt om bij Brouwerij Troost langs te gaan. Want bier + burgers = altijd de perfecte combinatie. En bij een lokale brouwerij al helemaal.

(website)

Cornelis Troostplein 21

 

"Voorgevel

"Burgerboys

 

Afstand

Reken op een tramrit van ongeveer 20 minuten naar de Pijp. Vanaf Centraal moet je tram 24 nemen, halte Ferdinand Bolstraat. Dan is het nog max 5 minuten lopen naar het Cornelis Troostplein.

Omgeving

Aan het einde van de Ferdinand Bolstraat ligt het Cornelis Troostplein. Is eigenlijk niet te missen, Brouwerij Troost trouwens ook niet.

"We

Sfeer

Brouwerij Troost oogt gezellig en ruim. Een stukje nieuwerwets Amsterdams in de Pijp. Bij de muziek die gedraaid werd kregen we het gevoel dat er een liveband aan het spelen was. Zeer aangenaam.

Keuzemogelijkheden

Voldoende. Voor ieder is er wat te vinden, ook vega dus.

"Foto

 

De burger

Allemaal gingen we voor The Classic – een Blonde d’Aquitaineburger met cheddar, bacon, piccalillymayo, sla, tomaat, augurk en jalapeños op een briochebol. Nadat onze bestelling doorgegeven was hoefden we ook niet lang te wachten op ons eten. Wat gelijk opviel waren de jalapeños on the side. Een perfecte keuze voor diegenen die geen jalapeños lusten, al kon je natuurlijk ook doorgeven deze niet te willen. Ook weer perfect voor Slimmefik die op deze manier aan extra jalapeños kwam. Al bij de eerste happen werd het duidelijk, dit kon wel eens een goed cijfer gaan opleveren. Het vlees is mals maar heeft een lekker knapperig randje. Het vlees is ook goed geseasoned en heerlijk op smaak. Lekker eenvoudig doch in balans met de ingrediënten. Op de briochebol zitten sesamzaadjes waar we toch wel een beetje fan van zijn. Een lekkere grote bol welke alles ruimschoots aankon. Wel vonden we dat het broodje wat aan de binnenkant geroosterd had kunnen worden, dit had het geheel net iets beter gemaakt.

foto van Burger + Friet

Burger + Friet

Foto van Burger + Friet 2

Burger + Friet 2

 

De frietjes

Niet veel friet maar wel lekker knapperig. Veel gruis aanwezig en zoals iedereen te weinig mayo. Hier kan je afwisselen met normale friet of zoete aardappelfriet.

Pluspunten

+ Jalapeños on the side!
+ Eigen bier, veel keuze.
+ Lekker vlees.
+ Keuzemogelijkheden.
+ Brioche ++

Minpunten

– Weinig mayo.
– Broodje niet geroosterd aan de binnenkant.

Algehele beoordeling

Brouwerij Troost is een gezellige tent om te eten en drinken, of dat nou door de week of in het weekend is. De ruime keuze aan eigen bieren, allemaal op tap, is een werkelijk genot. De serveersters zijn ook niet beroerd om je van een goed bieradvies te voorzien. Onze burgers waren ook goed bereid en het vlees vonden we ook heerlijk. Heerlijk bier, heerlijke burger.

Irv: 8.2
Diablo: 8.3
Slimmefik: 8.3

Like en Deel deze Burger Wisdom!

Lees Ook De Volgende Reviews!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *