Skip to main content

The BurgerBoys

Bezoeken:

BrewDog Amsterdam Centraal

De Ruijterkade 40A (IJ-Hal)

BrewDog is een iconische brouwer uit Schotland. Na Rotterdam hebben ze op 13 oktober 2023 een nieuwe locatie in Amsterdam geopend. En precies op het Centraal Station wel te verstaan. Wij van The BurgerBoys hebben ze 6 dagen de tijd gegeven om even op gang te komen. We zijn niet onbekend met openingen van taprooms (eerder bij Lagunitas) dus dit is voor ons de perfecte gelegenheid om te genieten van goed craftbier en lekkere burgers. Hoe gaat BrewDog scoren? Voor zover wij weten zijn we de eersten die een review verzorgen.

Locatie Brewdog Amsterdam Centraal

Locatie

Afstand

De IJ-Hal zit op Centraal Station aan de kant van het IJ. Lekker makkelijk, lekker dichtbij.

Omgeving

Centraal Station aan de kant van het IJ. Precies naast de roltrap die naar de metro’s gaan. Ook te bereiken door de IJ-passage door te lopen. Altijd druk met mensen die op doorreis zijn.

Sfeer

Een warme en industriële uitstraling. Maar doordat ze juist in de IJ-hal zitten heeft uitzicht op die hal de overhand. Dit beïnvloedt de sfeer dan ook wel dusdanig.

voordeur van Brewdog
The BurgerBoys bij Brewdog
Interieur bij Brewdog
Foto van Dogmail!

Keuzemogelijkheden

Bier

Dit is een no brainer. Naast de core headliner-bieren is er een selectie van lokale craftbier brouwers, staat BrewDog erom bekend exclusieve BrewDog bieren die alleen in hun taprooms te krijgen zijn. Hun motto: Craft beer for all the people. Er zijn 15 taps aanwezig en een koelkast vol ’train beer’. Voor elk bier vanuit de tap kan je kiezen voor een klein of groot glas, of als je het niet zeker weet kan je gaan voor een taster. De prijzen zijn wel iets aan de hoge kant maar daar kunnen we inmiddels niet meer omheen.

Burgers

Er staat 1 beefburger en 2 kipburgers op het menu. Een beetje weinig maar dat compenseert met al het overige eten op de kaart. De enige beefburger op de kaart is tevens de signature burger van BrewDog wereldwijd: de Patriot.

Patriot: 200 gram (7 oz) beef patty, smoked bacon, cheddar, pickles, onion, baby gem & BBQ sauce.

Bekijk ook de website van Brewdog Amsterdam.

Naar website Brewdog Amsterdam

Klik op de afbeelding om te vergroten

foto van Brewdog burger

De Burger

Een keer geen smashburger maar een traditionele, robuuste burger. Zonder al te veel poespas wel te verstaan. Bij de bun viel gelijk op dat hier sesamzaadjes op zaten, wat we altijd wel kunnen waarderen. De kaas was goed gesmolten en de bacon bovenop zag er ook goed uit. De burger zelf is rosé van binnen. Dat word niet op de kaart vermeld en er word ook niet naar gevraagd als je bestelling opgenomen word. Een gewaagde keuze want niet iedereen houdt van rosé vlees maar wij gelukkig wel. De burger is lekker mals en juicy. De bun had van binnen iets meer geroosterd gekund, dat zou hem net dat beetje extra’s hebben gegeven. Wat smaak betreft, is dit een burger die voor iedereen is. Hierover volgde nog een gezonde discussie tussen The BurgerBoys. Voor Diablo had het vlees misschien iets meer seasoning kunnen hebben maar Slimmefik was van mening dat dit niet had gehoeven. Mede door de cheddar en vooral de bacon die goed op smaak was, werd dit gecompenseerd. Uiteindelijk konden de BurgerBoys zich in elkaars argumenten vinden en all was good.

De Frietjes

Natuurlijk kun je kiezen voor de standaard frietjes, maar de BurgerBoys kunnen de verleiding van de loaded fries op het menu gewoon niet weerstaan. Er staan twee verschillende soorten op de kaart: de Buffalo loaded fries en de Korean loaded fries. Onze keuze viel op de Korean loaded fries.

Korean loaded fries: fries with sliced buttermilk fried chicken, Korean BBQ sauce, red onion kimchi & sriracha mayo.

Het is geen geheim dat wij enorme fans zijn van allerlei soorten loaded fries dus deze moesten we gewoon proberen. Normaal gesproken zijn de ingrediënten allemaal door elkaar gemengd, maar hier viel het op dat de frietjes onderop lagen en de toppings erbovenop. Dit zorgde ervoor dat de frietjes niet zompig werden. Ze gebruikten standaard friet, die lekker vers waren en, niet onbelangrijk, goed warm. Ze waren ook perfect gebakken waardoor ze een heerlijke knapperigheid hadden. Door de toevoeging van sriracha, kip en kimchi was elke hap een genot, en we hebben intens genoten van onze frietjes. De kip was mals en boneless, en voegde echt iets speciaals toe aan het geheel. We moeten toegeven dat deze loaded fries echt een fantastische combinatie waren en nu behoren tot 1 van onze favorieten.

Korean loaded fries bij Brewdog

Beoordeling

Pluspunten

  • Bierkeuze
  • Verse friet: locked, loaded and dangerous
  • Service
  • Muziek voor iedereen

Minpunten

  • Broodje had meer geroosterd gemogen
  • Bierprijzen
  • Locatie in stationshal
  • WC’s out of order

Algehele beoordeling

BrewDog serveert een klassieke burger die bij iedereen in de smaak valt, en dat doen ze al jaren met succes. De burger is sappig, mals en heerlijk traditioneel, en hij weet zich goed te handhaven in het overweldigende aanbod van burgers. De loaded fries zijn ronduit fantastisch; eigenlijk hadden ze van ons nog wel royaler gemogen. Normaal gesproken eten we eerst de frietjes en daarna de burger, maar misschien hadden we het hier andersom moeten doen. De pittige smaak van de loaded fries zorgde ervoor dat we daarna iets extra’s in de burger misten. De frietjes zijn werkelijk fantastisch. Ondanks dat BrewDog pas net geopend is, kunnen ze hun mannetje zeker staan, en er is altijd ruimte voor verbetering. Het is ook best gedurfd om naast de Burgerij te openen. Wat betreft de service, daar zijn we ook zeer tevreden over. Er werd herhaaldelijk gecheckt of alles naar wens was en bij elk nieuw biertje vroegen ze of we dat in een klein of groot glas wilden. De service maakte de ervaring compleet.

Irv: 7,3
Diablo: 7,5
Slimmefik: 7,8

Bekijk onze andere reviews