Skip to main content
Burger BeoordelingenBurgertenten-Zuid

BurgerBar (de Pijp) | The BurgerBoys Baseline

The BurgerBoys Baseline

Bezoeken:

BurgerBar (de Pijp)

Eerste van der Helststraat 62B

We besloten weer op avontuur te gaan, deze keer belandden wij bij Burger (de Pijp). In eerste instantie gingen wij naar de Pijp voor Le Smash. Maar we hadden onze research even niet goed gedaan want die bleek gesloten te zijn. Vanaf metrostation de Pijp is het echter niet ver lopen naar het gezellige Eerste van der Helststraat. Hier is ook een locatie van de BurgerBar (de Pijp) gevestigd. De BurgerBar is voor ons de plek waar we de liefde voor goede burgers hebben ontdekt. Tijd om de BurgerBar aan een nieuwe review te onderwerpen.

burger & fries @Burgerbar (de Pijp)
terras @Burgerbar (de Pijp)

Locatie

Afstand

Burgerbar (de Pijp) bereik je in 15 minuten met metro 52 vanaf Centraal Station richting Zuid. Je komt dan recht in het hart: de Albert Cuypstraat. Na een paar minuten lopen bevind je je in de Eerste van der Helstraat.

Omgeving

Hartje de Pijp. Je zit hier in het centrale, bruisende gedeelte van de Pijp. Altijd een doorloop van toeristen, studenten en bewoners vanwege de sfeer, gezelligheid en terrasjes.

Sfeer

De Pijp is het burgerhart van Amsterdam. Hier vind je meerdere burgertenten. De BurgerBar ligt redelijk centraal.  Dit is een groot voordeel. Een ander voordeel ten opzichte van andere BurgerBars is dat je hier ook echt de ruimte hebt om vrij te zitten. Ze hebben een groot terras voor de deur. Vanwege de ligging hangt er ook een relaxte sfeer om je burger te eten. Een wereld van verschil met de kleinere vestigingen in het centrum.

terras @Burgerbar (de Pijp)
Beers @Burgerbar (de Pijp)
Burgerboys are seated @Burgerbar (de Pijp)

Keuzemogelijkheden

Bier

Niet veel. Er is een tap aanwezig voor de koude verkoeling maar ze hebben ook een aantal speciaalbieren op fles. Vanwege de tropische hitte kozen wij voor een grote van de tap.

Burgers

Natuurlijk zijn er een hoop veranderingen geweest de laatste jaren. Wat is gebleven is dat je bij Burgerbar (de Pijp) zelf je eigen burger kan samenstellen met de ingrediënten die jij wilt. Er zijn nu ook signature menu’s voor diegenen die snel iets willen bestellen. 1 ding wat hier wel jammer is, is dat het voornamelijk self-service is. Je kan bestellen via een QR-code of aan de kassa. Je krijgt een pagerpuck met je nummer en is je bestelling klaar dan gaat de puck af. Gezien de locatie en het grote terras zouden ze punten scoren door personen die je bestelling komen opnemen en brengen.

Bekijk ook de website van BurgerBar (de Pijp)

Naar website BurgerBar (de Pijp)

Klik op de afbeelding om te vergroten

Truffle royal burger @Burgerbar (de Pijp)
Burger met bacon @Burgerbar (de Pijp)
Burger @Burgerbar (de Pijp)

De Burger

Zoveel keuzes te maken bij Burgerbar (de Pijp) dus werd het voor iedereen iets anders.

Irv

Truffle Royal – Angus beef, brioche deluxe, parmezaanse kaas, bacon, rucola, bieslook, augurk en burger saus.

Diablo

Double Cheeseburger – 2x 120gr smashed Angus beef, sesam bun, cheddar, bacon, rucola, augurk en burger saus.

Slimmefik

Slimmefik stelde hem zelf samen – 270gr Angus beef, brioche deluxe, cheddar, bacon, jalapeños, gecaramelliseerde uien en burger saus.

De smashburger trend is ook bij de BurgerBar geen onbekende. Dat moest natuurlijk ook getest worden. De enige smashburger op het menu is de cheeseburger. Bij de eerste blik op deze burgers werden we gelijk blij. Ze zagen er gewoon goed uit. Een grote bun met een perfecte hoeveelheid vlees. Mogelijk dat de bun ietsje groter had gekund. Voor de 270 gram patty van Slimmefik in ieder geval wel want hij moest telkens zijn burger verplaatsen bij het nemen van een hap. Bij de smashburgers van Diable kwam een flinke hoeveelheid juice zetten terwijl bij de burger van Irv dat niet het geval was. En doordat de buns wat groter waren, werden deze ook niet zompig. Volgens de menukaart worden de burgers medium well geserveerd. We misten alleen dat beetje rosé wat we zo lekker vinden. Je kan hier dus over discussiëren, bedoelen ze medium of medium well-done? Anyway, dit maakte de smaak er niet minder lekker om. Dat was gewoon goed. Het werd voor ons steeds meer duidelijk dat de BurgerBar voor ons altijd een solid choice is.

De Frietjes

Het meest opvallende aan de friet bij Burgerbar (de Pijp) was de hoeveelheid. Voorheen kregen we de friet op het bord, nu in een bakje. Dat maakt gelijk dat je ook minder friet dan voorheen krijgt.

Irv

Normal fries + Mayo.

Diablo

Truffle & Parmessan fries.

Slimmefik

sticky cheesy jalapeño fries.

Helaas waren er een paar fuck-ups met onze fries bestelling.

Slimmefik had de sticky cheesy jalapeño fries besteld alleen er was geen enkele jalapeño te bekennen. Uiteindelijk bleek het de truffle & parmessan fries te zijn.

Ook bij de sauzen een fuckup aangezien Slimmefik geen enkele saus gekregen had, Diablo met truffelmayo zat en Irv met de mayo. De friet zelf, luie friet die goed op temperatuur waren met een goede hoeveelheid zout erover. Daar hadden we eigenlijk wel meer van gelusten.

Fries @Burgerbar (de Pijp)
truffle & parmessan fries @Burgerbar (de Pijp)

Beoordeling

Pluspunten

  • Always a solid choice
  • Prima vlees
  • Sfeer
  • BurgerBar is DE graadmeter voor The BurgerBoys

Minpunten

  • Self-service, pagerpuck
  • Bestellingen niet correct doorgekomen
  • Saus
  • Signature menu is saai

Algehele beoordeling

De BurgerBar is al jaren een vaste waarde in het burgerlandschap van Amsterdam. Voor al onze reviews nemen we de BurgerBar als graadmeter, de baseline. Het was dan ook goed om ze weer te beoordelen. Natuurlijk een paar puntjes van kritiek. Als eerste de bestellingen die niet klopten. Daarnaast misten we een beetje rosé in onze burgers. Voorheen kwamen de frietjes rechtstreeks op het bord, nu komen ze in een schaaltje dus minder friet. We misten ook een beetje service. De burgers waren gewoon goed en lekker op smaak. Mede door de grootte van de bun een perfecte combinatie. Ook na Covid blijft de BurgerBar consistentie tonen. We zullen ze dus als graadmeter blijven gebruiken voor de reviews die gaan komen.

Irv: 7,4
Diablo: 8
Slimmefik: 7,4

Bekijk ook onze overige reviews.