Skip to main content
Burger Bulletin

The BurgerBoys: Food Truck Festivals

De Food Truck Festivals beginnen een ware opmars te maken. Namen als Rollende Keukens, Trek en Lepeltje Lepeltje zijn geen onbekenden meer. En terecht want eten is natuurlijk lekker! Dat is The BurgerBoys ook niet ontgaan. We zullen hier stilstaan op deze festivals. Het is niet echt een review die jullie van ons gewend zijn aangezien wij op deze festivals (meestal) niet in volle bezetting zijn. Het is meer om een indruk te krijgen hoe wij de burgers op deze festivals ervaren.

Lepeltje Lepeltje

(website)

Waar: Amersfoort, naast het Stadhuis
Wanneer: 13 t/m 16 mei 2016

Lepeltje Lepeltje is een jaarlijks terugkerend festival. Begonnen in Amersfoort maar inmiddels uitgebreid naar andere plaatsen waaronder Utrecht, Zwolle en Groningen. Diablo was hier aanwezig en wierp zijn kritische blik (en smaak) op de aanwezige burgertent.

Wie?

Een klein tentje genaamd Hotmamahot Hamburgers. De oorsprong hiervan is Hotmamahot Catering. Regelmatig te vinden op Food Truck en muziekfestivals, waaronder Defqon.1, Indian Summer, Appelsap en Mysteryland.

Eerste indruk

De eerste indruk ziet er goed uit. Aan de ‘Food Truck’ is de nodige aandacht besteed. Ook de aankleding is leuk te noemen. Op de bar staan blokken hout wat de indruk wekt dat de burgers op een houtgril bereid worden. Dat is niet echt te zien als je voor de truck staat, maar dit is wel degelijk zo. Het bakgedeelte is half open, de gril en bereiding van de burgers zelf zie je dus niet. De bereiding van de broodjes word aan de voorkant gedaan.

Food Truck van Hotmamahot Hamburgers

Food Truck van Hotmamahot Hamburgers

Keuzemogelijkheden

Drie burgers waarvan één vegetarisch.

Beschikbare burgers

Beschikbare burgers

De burger

De keuze viel op de classic beef burger. Maar voor ieder wat wils, ook voor Slimmefik. Afgaande op de beschrijving was de verwachting toch wel hoog. De uitvoering was alleen wat minder. Wat gelijk opviel was de ui.

De ui had gekarameliseerd moeten wezen alleen zag deze er een beetje verlept uit en voelde dit ook wel zo. Verder was er ‘standaard’ tomaat en een soort van komkommer-augurk achtig dingetje gebruikt.

Om de burger verder af te maken ook nog eens een standaard half gesmolten stuk kaas op de burger geserveerd op een bedje standaard sla. Het broodje is een standaard broodje met sesam. De burger werd in een standaard papiertje gedaan.

Wat gelijk opviel was de smaak van de burger. Inderdaad, bereid op een houtgril. Van het sausje was echter niet veel te proeven. Wat echter al wel snel duidelijk was is het feit dat je het verschil tussen festival en burgertent wel kan merken. Al met al is deze voor een festivalburger goed te doen.

Classic beef burger

Classic beef burger

De frietjes

Geen friet aanwezig, alleen burgers.

Pluspunten

+ Goede smaak

Minpunten

– Verlepte ingrediënten.
– Half gesmolten kaas.
– Burger een beetje aan de dure kant voor een festival.

De mening van: Diablo

Een festivalburger haalt het toch niet bij een burger van een burgertent. De prijs van 3 muntjes is toch aanzienlijk te noemen, dit staat gelijk aan €7.80. Een muntje minder had niet misstaan, of voor dit geld friet erbij. Er is toch wel iets voor te zeggen, de prijzen van eten op festivals in het algemeen is hoog. Voor een festivalburger is de smaak goed te noemen en scoort deze toch redelijk. Het oordeel van Diablo voor deze burger komt dan ook uit op een voorzichtige 6.4.

ZOO’n ZOOmer Food Festival

(website)

Waar: Dierenpark Amersfoort
Wanneer: 12 t/m 14 augustus 2016

Een nieuw festival in Dierenpark Amersfoort. Voor slechts €5 entree kan je genieten van dieren en eten. Diablo was hier aanwezig.

Wie?

Onbekend. Er stond geen naam op de truck en eerlijk gezegd is daar ook niet naar gevraagd.

Eerste indruk

De Food Truck is een oude omgebouwde Citroen HY. Aankleding is niet echt bijzonder te noemen. Alle bereiding wordt in deze truck gedaan.

Onbekende Food Truck

Onbekende Food Truck

Keuzemogelijkheden

1 hamburger beschikbaar.

De burger

Op de burger worden kaas, rode ui, augurk, een frisse salsa en een sausje geserveerd. Dit alles op een goed uitziend broodje. Meteen valt op dat de kaas er los op gedaan word, niet eens gesmolten. Geen slablaadjes of iets dergelijks erbij. Je kon ook aangeven als je iets niet op je hamburger wilde.

De smaak was een beetje standaard en flets. Wat ook meteen aan de burger opviel is dat deze erg dun was. Het leek net alsof deze uit een pak standaard hamburgers uit de vriezer van de lokale supermarkt kwam. Dat gezegd te hebben, de smaak van een diepvriesburger van de Lidl die is nog beter dan deze burger. Ook vult hij niet bepaald.

De burger

De burger

De frietjes

Niet aanwezig, die kon je dan weer bij een andere Food Truck bestellen.

Pluspunten

+ Ik kon niks ontdekken.

Minpunten

– De hamburger.
– Niet gesmolten kaas.
– Vult niet.

De mening van: Diablo

Wat moet je verwachten van een burger van €4.50? De prijs is redelijk, de uitvoering wat minder. Ik was dan ook niet bepaald te spreken hierover. De frisse salsa erop was wel OK. Ik durf hier echt  geen voldoende aan te geven, een voorzichtige 5 is het maximale.

Utrecht Kookt

(website)

Waar: Utrecht, Park Transwijk
Wanneer: 9 t/m 11 september 2016

Nederland Kookt is een klein en gezellig festival met muziek en natuurlijk eten. Na verschillende edities in Almere, Amsterdam, Amersfoort, Tilburg, Nijmegen en Eindhoven is Utrecht als laatste aan de beurt. Ook hier was Diablo aanwezig om burgers te proeven.

Wie?

Niet 1 maar zelfs 2 Food Trucks met hamburgers. De mannen van The Real Gentlemen en StreetChefs waren hier aanwezig. De truck van The Real Gentlemen trok de meeste aandacht van Diablo dus hier werd er ook besteld en gegeten.

Eerste indruk

The Real Gentlemen: Parasols, pallets en mannen in overhemd + stropdas trekken hier de aandacht. Bovenop de bar staan de voorbeelden van alle beschikbare burgers. Vriendelijke jongens staan je graag te woord. Er word gebakken op een grilplaat en je burger word hierna on the go bereid.
StreetChefs: Een omgebouwde Mercedes 406D transporter vormt hier de basis. Je bestelling word hier geplaatst, de burger word bereid naast de truck. Hier staat een grote bakplaat waar de burger op gebakken word.  Verdere bereiding van de burger word daarna weer in de truck gedaan. Voorbeelden staan hier ook uitgestald.

Keuzemogelijkheden

Er zijn 4 verschillende burgers te kiezen.

De burger

Genoeg burgers om uit te kiezen. Laten we het The Real Gentlemen niet al te moeilijk maken, Diablo koos voor de Original Real Gentlemen Burger. Een burger zonder poespas met cheddar, gebakken uitjes, sla, tomaat en Hellman’s mayo en ketchup. Gelijk werd er gevraagd hoe de burger bereid moest worden. Medium rare is altijd een favoriete keuze en dat werd doorgegeven. Terwijl 1 van de jongens de burgers aan het bakken was, werd het broodje door de ander klaargemaakt. Het moment om te proeven was daar. Qua uiterlijk zag alles er goed uit. Niks verlept of goedkoop, maar netjes verzorgd. Bij de eerste hap werd alleen gelijk duidelijk dat de burger ietsje langer op de gril had gemogen. Nog iets te rauwig maar niet dusdanig storend dat je eetlust hierdoor verpest werd. Al met al, voor festivalbegrippen, een goede burger. En met een beetje nazorg want de mannen vroegen nog hoe de ervaring was. Tips werden doorgegeven en van harte in ontvangst genomen.

De frietjes

Niet aanwezig, just burgers. Voor friet moet je bij een andere Food Truck zijn.

Pluspunten

+ Goed smakende burger.
+ Niet te vet.
+ Keuzemogelijkheden.
+ Met zorg bereid.

Minpunten

– Iets te rauw.

De mening van: Diablo

Het  verschil tussen burgers op een Food Truck Festival en fysieke tenten zijn goed te merken. Maar voor de burgers van The Real Gentlemen is toch wat te zeggen. Tot nu toe is dit by far de beste burger die op een festival te krijgen is. En de prijs (3 munten = €7.50) is toch, voor een burger, redelijk te noemen. Welk cijfer word er dan gegeven? Afgaande op de lijst kom ik hier toch wel op een 6.8.