Skip to main content
Burger BeoordelingenBurgertenten-Centrum

‘cause BEER loves FOOD [gesloten] | The Beer Boys

‘cause BEER loves FOOD [gesloten]

De maand maart is begonnen en langzaamaan gaan we richting het mooie weer. Helaas vandaag niet maar dat zit een nieuwe review niet in de weg.

cause BEER loves FOOD (website)

Lange Leidsedwarsstraat 4

Afstand

Vanaf Centraal neem je tram 2, 11 of 12 richting het Leidseplein. Daar kan je uitstappen maar een halte eerder kan ook, Prinsengracht. Je bent een kleine 10 minuten onderweg.

Omgeving

De Lange Leidsedwarsstraat ligt voor het Leidseplein. Het is een zijstraat waarin zich veel horeca bevindt. Omdat het een zijstraat is, is het er ook niet bepaald sfeervol.

 

Sfeer

Bij ‘cause BEER loves FOOD binnen is de sfeer heel anders. Het is klein en gemoedelijk waardoor de sfeer ook heel knus is.

Foto van Panorama Cause BEER loves FOOD

Panorama Cause BEER loves FOOD

Keuzemogelijkheden

Er staat 1 burger op het menu, de Hooglanderburger, wordt geserveerd met friet en salade. Prijs: 15.50 euro. Aan speciaalbier geen gebrek. Naast Verified Untappd Venue zijn ze ook Approved Brewdog Dealer. 30 bieren op tap en ruim 35 op fles/blik.

Foto van Highlander Burger

Highlander Burger

De burger

De Hooglanderburger is een beefburger geserveerd op een sesambol. Je kan kiezen voor red cheddar of blue stilton kaas. Omdat wij geen voorstander van blauwe kaas zijn was de keuze al snel gemaakt. Verder zit er tomaat, sla, burgersaus en serrano crisp op.

Opvallend is de sesambol te noemen. Het is een klein, lief broodje welke zowel van buiten als binnen geroosterd is. Een goede keuze want alles bleef mooi op zn plaats zitten. De burger zelf is rosé en ook lekker mals en juicy. We vonden het een neutrale burger die niet echt opmerkelijk te noemen is. Deze burger voldoet aan de basis, een burger zonder DLC als het ware.

Foto van Een mooi stilleven.

Een mooi stilleven.

De frietjes

Er wordt luie friet geserveerd wat altijd goed scoort. Maakt net dat ene verschil. Jammergenoeg vonden we het iets te weinig. Er komt een eigen biermayo bij maar zoals overal is het te weinig.

Foto van Beer houdt inderdaad van FOOD

Beer houdt inderdaad van FOOD

Pluspunten

+ Goede basisburger
+ Uitgebreide bierkaart
+ Uitstekende service
+ Salade had net iets extra’s

Minpunten

– Neutrale burger
– Weinig friet
– Luidruchtige amerikanen

Algehele beoordeling

Een aantal punten mogen wel benoemd worden. Als eerste de salade, deze onderscheid zich van anderen (als er al een salade geserveerd wordt) en werd als positief ervaren. Daarnaast brachten de mannen ons een stukje extra service. Er ontstond een kleine bierdomino waarbij er een aantal glazen omvielen. Dit werd netjes opgelost. Omdat hier toch redelijk wat bier geschonken wordt is deze burger perfect om tussendoor te nemen zodat je toch wat voedsel binnenkrijgt. Ze doen hun naam dan ook eer aan.

Irv: 7.5
Diablo: 7
Slimmefik: 7.3

 

Bekijk ons resultatenoverzicht om te weten waar Cause BEER loves FOOD zich heeft geplaatst.