Burger BeoordelingenBurgertenten-Centrum

Coco’s Outback | TBB bezwijken (Revisit)

By juli 16, 2018 juni 26th, 2019 No Comments
Coco's Outback

Coco’s Outback

Tijd voor iets nieuws. Vandaag gaan we de 1e herkeuring doen en we pakken dan gelijk de nummer 1 op de lijst: Coco’s Outback. Hier hebben we in 2015 al eerder een review van gedaan. Zijn ze die nummer 1 plek nog wel waardig of is het een one-day fly? Een herkeuring zal dat uitwijzen. We zullen dan ook vaker een herkeuring tussen de nieuwe reviews gaan doen.

(website)

Thorbeckeplein 8-12

Foto van Voorgevel Coco's Outback

Voorgevel

Afstand

Coco’s Outback is ook zonder tram goed te bereiken. Het is 20 minuten lopen en op een mooie zomerdag is dat geen straf. Een andere optie is de tram. Neem de 4 of 14 en stap uit op het Rembrandtplein.

Omgeving

Coco’s Outback zit in het toeristische hart van Amsterdam. Gelegen aan het Thorbeckeplein waar een overvloed aan toeristen te vinden is.

Foto van touristen @Coco's Outback

Tourists everywhere!

TheBurgerBoys bier bij Coco's Outback

Beer time!

Foto van Bier | TheBurgerBoys

Gluck Gluck Gluck

Sfeer

Coco’s Outback is een Australian pub voornamelijk gericht op toeristen. Met leuke aanbiedingen proberen ze je binnen te halen, en dat is ook bij The BurgerBoys gelukt. Er is een groot terras aanwezig waar je lekker kan zitten, maar ook binnen is er een goede sfeer aanwezig.

Foto van Het menu @ Coco's Outback

Het Menu

Keuzemogelijkheden

Je kan een keuze maken uit beef of kangoeroevlees. Er zijn een aantal standaard toppings aanwezig. Niet veel keuze maar voor iedereen is er wel wat te kiezen (ook vegetarisch).

Foto van Beefburger @ Coco'sOutback

Beefburger

Foto van Burger & Fries @ Coco's Outback

Burger & Fries @ Coco’s Outback

De burger

Diablo en Irv gingen voor de kangarooburger terwijl Slimmefik voor de beefburger ging. Allemaal kozen we voor bacon & cheese op de burger. Dat er veel toeristen op het terras waren was te merken, niet alleen aan het mooie zomerse weer maar ook aan de lange wachttijd. Na een half uur kregen we onze bestelling pas. Nog steeds is de burger 1 van de grootste burgers die we gehad hebben. Waar de meesten een burger van 180 tot 200 gram hebben, is het vlees van Coco’s 300 gram. Het vlees is lekker vettig maar is minder rosé als we zouden willen. De burger is behoorlijk flauw, er is niks gekruid aan te proeven. Slimmefik probeerde dit nog te redden door er zelf behoorlijk wat peper en zout op te doen. Maar je proeft wel dat de burger van een charcoal grill afkomt. Het broodje was eens soort van italiaanse bol maar door de grootte en vettigheid van de burger moest de onderkant van de bol uiteindelijk het onderspit delven.

Foto Burger & Fries | TheBurgerBoys we're here

Burger & Fries | TheBurgerBoys we’re here

Foto van Burger en Friet en Mayo | Coco's Outback

Mayo uit een zakje…

De frietjes

We waren een beetje verbaasd. Waar we voorheen huge wedges kregen, waren de wedges ditmaal not so huge. Er ontbrak ook mayo dus dat werd meteen aangekaart. Helemaal verbaasd waren we toen we een lullig zakje standaardmayo kregen. De Heinz ketchup op de tafel maakt iets goed maar niet dit. Gelijk werd duidelijk dat de friet lauw was, waarschijnlijk stond deze al even te wachten voordat de burgers klaar waren. Ook was de friet slap en te weinig.

Pluspunten

+ Goeie grote burger
+ Echt gegrilled.
+ Every monday 50% off on all nachos, burgers, ribs & chicken.

Minpunten

– Flauwe burger.
– Lauwe, slappe friet.
– Weinig friet.
– Mayo op aanvraag.
– Nog steeds scheve tafels.
– Consistentie/kwaliteit.

Algehele beoordeling

Er is duidelijk iets veranderd bij Coco’s Outback, niet ten goede. De kwaliteit van de burger is achteruit gegaan. Seasoning is een overduidelijk gemis en het vlees had wat meer rosé gemogen. Het grootste verbeterpunt is de friet. Lauwe friet is een absolute no-no. Dat je kleinere wedges gebruikt zal vast een keuze geweest zijn maar pas de hoeveelheid hier dan ook op aan. Het is simpelweg te weinig. En laat je klanten niet om mayo hoeven vragen. We weten dat ze sinds een maand met een nieuwe kaart werken dus hopelijk zijn dit kinderziektes en voor verbetering vatbaar. Coco’s Outback heeft dan ook een behoorlijke duik gemaakt.

Irv: 7.1
Diablo: 7.4
Slimmefik: 7.2

burgerboys

burgerboys

We are The BurgerBoys, bustin' bad burgers in Amsterdam.