Skip to main content
Burger BeoordelingenBurgertenten-Centrum

De Bekeerde Suster | TBB Bekeren Sich

De Bekeerde Suster

De laatste review van 2018 is aangebroken, The BurgerBoys wilden voor alle feestdagen nog een keer bijeenkomen. En omdat het weer ook niet bepaald meewerkte hadden we ervoor gekozen om iets goed bereikbaar in het Centrum op te gaan zoeken.

Voor deze natte en grauwe herfstdag in de winter is een warme en knusse plek de ideale locatie. Gelukkig zijn er genoeg locaties in Amsterdam die aan deze voorwaarden voldoen. We begeven ons richting de Wallen waar op de Kloveniersburgwal de Bekeerde Suster huist. Na Troost en Oedipus is de Bekeerde Suster al weer de 3e brouwerij waar we ons kamp opslaan voor een nieuwe hamburger ervaring.

De Bekeerde Suster website

Kloveniersburgwal 6-8

 

foto van De bekeerde Suster

De bekeerde Suster | Voorkant

 

De Bekeerde Suster | Brouwerij

Bier brouwen!

 

Afstand

De Bekeerde Suster is prima lopend te bereiken. Binnen 10 minuten ben je van Centraal op de Nieuwmarkt. In het verlengde hiervan is de Kloveniersburgwal. Wil je een beetje als de toeristen doen dan is over de Wallen lopen toch de beste ervaring. Voor de luie mensen: neem vanaf Centraal Station de metro en stap op de 1e halte, Nieuwmarkt, uit.

Omgeving

Nieuwmarkt. De Kloveniersburgwal is het verlengde hiervan. Redelijk toeristisch omdat je achter de Wallen zit.

De Bekeerde Suster | Proeflokaal

Proeflokaal

De Bekeerde Suster | Bar

Bar

 

Sfeer

De Bekeerde Suster is naast een brouwerij ook een eet- en proeflokaal (brewpub en taproom). Het is er lekker knus, warm en heeft een gemoedelijke sfeer.

De Bekeerde Suster | The BurgerBoys

The BurgerBoys

 

Keuzemogelijkheden

De Bekeerde Suster heeft maar 1 burger. Er is echter een ruime keuze aan eigen- en gastbieren.

De-Bekeerde-Suster-Burger
De burger

Op de kaart staat een bacon & cheese burger: Topburger van 100% rundvlees met bacon en cheddar, sla, tomaat, ui en een frisse relish.

Het broodje viel gelijk op. Een mooie, grote brioche met sesamzaad erover. Helaas was deze van binnen niet geroosterd. De burger was doorbakken en niet rosé. Een beetje aan de droge kant en geen vet te bekennen. Er zat niet al te veel smaak aan de burger, de ingrediënten konden daar het verschil ook niet in maken. Onderop standaard slablaadjes en niet opmerkelijke augurk en tomaat. De frisse relish was wel aangenaam.

 

De-Bekeerde-Suster-Friet

De frietjes

De friet was lekker doorbakken en warm. Ook waren er kruiden over de friet gedaan, altijd een goede afwisseling. De verhouding friet/mayo was goed, maar was voor allebei wel te weinig.

Pluspunten

+ Veel bier.
+ Sfeer/locatie.
+ Gekruide friet.
+ Goeie service.

Minpunten

– Burger is droog, niet rosé.
– Het rook er naar fish (minder naar chips).
– Weinig friet.

Algehele beoordeling

De meningen waren dit keer eens verdeeld. Waar Diablo zich op zich wel in deze burger kon vinden konden Irv en Slimmefik dat niet. Wel was iedereen het erover eens dat deze burger meer potentie heeft.
Irv: 6.6
Diablo: 7.5
Slimmefik: 6.5