Skip to main content
Burger BeoordelingenBurgertenten-Oost

De Biertuin | De Bezopen BurgerBoys

De Biertuin

Het warme weer overheerst bij onze laatste reviews, ook deze weer. De drukke mensenmassa in het Centrum verlaten we voor het gezellige Amsterdam Oost. Bij het Tropenmuseum bevindt zich De Biertuin. Tijd om hier onze skills op los te laten. Zoals de titel aangeeft is hier meer gebeurd dan burgers beoordelen.

(website)

Linnaeusstraat 29

Foto van De Biertuin

De Biertuin

Logo De Biertuin

Logo

Afstand

Redelijk, 15 minuten met de tram. Tegenover het Tropenmuseum. Te bereiken met tram 14, halte Alexanderplein. Hierna is het een klein stukje lopen.

Omgeving

Langs de openbare weg richting Centrum. Niet toeristisch Amsterdam.

Foto van The BurgerBoys | De Biertuin

The BurgerBoys are Seated!

Sfeer

De Biertuin heeft een goed, druk en gezellig terras. Perfect voor tijdens deze warme zomerdagen onder het genot van een biertje en een burger.

Keuzemogelijkheden

Op de kaart staan 6 burgers waarvan er 3 vleesburgers zijn. Voor de bierliefhebber is de keuze reuze. Voor de Untappd mensen: De Biertuin is een Verified Venue.

Foto van Cheeseburger

CheeseBurger | De Biertuin

De burger

We kozen voor de Classic Cheeseburger. Volgens de kaart: een beefburger met sla, tomaat, ui,
mosterd en ketchup op een bun. We kregen de keuze of we bacon erbij wilden, maar er werd niet gevraagd hoe we onze burger wilden dus moesten dan ook hopen op een goede rosé burger. Wisefire kon ook weer eens vragen: Hebben jullie ook jalapeños? Dat werd bevestigd dus daar werd hij weer blij van.

Vanwege de drukte duurde het even voordat onze burgers kwamen. Inmiddels genoten we van ons bier en toen ons eten er was volgde een nieuwe. We werden vrolijk toen het geheel voor ons stond. Een goede presentatie met niet te veel poespas. Het werd gelijk duidelijk dat we een goede rosé burger voor ons hadden. Een juicy burger die goed op smaak is. Volgens Irv een ware smaaksensatie, al genoot hij niet alleen van de burger maar ook van de kippedijtjes. Alle ingredienten waren ook in balans. Het broodje was iets aan de kleine kant maar dit werd geeneens als hinderlijk ervaren, het dekte de lading namelijk goed. Sesamzaad op het broodje vinden we ook altijd een fijne toevoeging. We kunnen hier dan ook concluderen dat het om een degelijke burger gaat.

Foto van Frietjes | De Biertuin

Frietjes!

De frietjes

We kregen goeie, warme friet. En ook nog eens luie, wat altijd onze voorkeur heeft. Maar zoals overal was er te weinig mayo. Dat compenseerde de Heinz ketchup uit fles dan weer.

Pluspunten

+ Zeer veel bierkeuze.
+ Goeie burger op smaak.
+ Goeie, lekkere friet.
+ Terras.

Minpunten

– Weinig mayo.
– Verhulde bacon.
– Gruis in de friet.

Algehele beoordeling

Voor een review bleven we nooit zolang plakken als dat we bij De Biertuin deden. Dat kwam grotendeels ook vanwege de gezelligheid die we hadden van een rondreizende Canadees en een vrolijke, spontane serveerster die ons dronken voerde. Die ook niet te beroerd was om ons van een lekker bieradvies te voorzien. O toch nog een klein minpuntje: we wilden hun eigen bier, Biertuig, proberen maar die was er helaas niet. Tot in de late uurtjes genoten we van ons bier waarbij we voor het eerst ergens een beetje dronken vertrokken. Kudos gaan uit naar de kok die al eerder ons kaartje aangereikt kreeg.
Irv: 8.2
Diablo: 8.1
Slimmefik: 8

Bekijk ook de resultaten pagina voor de huidige ranking.