Skip to main content
Burger BeoordelingenBurgertenten-Oost

De Ysbreeker | TBB Breaking the ice

De Ysbreeker

Déjà vu tijd, we zijn hier namelijk al eens geweest. We stonden toen echter voor een gesloten deur vanwege een bedrijfsuitje. We vonden het nu maar weer eens tijd om langs te gaan. Zouden ze weer een bedrijfsuitje hebben?

(website)

Weesperzijde 23

foto van de Voorgevel De Ysbreeker

Voorgevel

Foto van The BurgerBoys in De Ysbreeker

The BurgerBoys in De Ysbreker

Afstand

Vanaf Centraal Station neem je de metro naar halte Weesperplein of Wibautstraat. Daarna is het ongeveer 5 minuten lopen.

Omgeving

Goed gelegen aan de Amstel. Bij mooi weer is dit een superplek. Bij slecht weer trouwens ook!

Foto van SlimmeFik vs De Ysbreeker

SlimmeFik vs De Ysbreeker

Sfeer

De Ysbreeker is een mooie plek om te eten en drinken. Het heeft de uitstraling van een gedistingeerde bibliotheek. Bij binnenkomst viel gelijk de enorme ruimte op. We werden naar een knus en gezellig hoekje begeleid en kort daarna konden we onze bestelling plaatsen.

Keuzemogelijkheden

Eén! De Ysbreeker burger. Het had ze misschien gesierd om een extra burger op de kaart te hebben. Maar omdat het een restaurant is en geen burgertent is het nog wel te begrijpen .

Core business = food!

Foto van De Ysbreeker Burger

De Ysbreeker Burger

De burger

Zoals gezegd maar 1 burger aanwezig, de Ysbreeker burger. Volgens de kaart: een burger van Baambrugs scharrelrund met smokey Bourbon BBQ-saus, kaas en friet. We hoefden ook niet lang te wachten totdat onze burgers op tafel stonden. Het typische van een goed restaurant was ook gelijk te merken, het bord waarop onze burgers en friet geserveerd werden was warm. A first for The BurgerBoys.

Na de eerste hap genomen te hebben merkten we gelijk dat deze burger verrassend rosé van binnen was en licht gekarameliseerd van buiten. Een gedurfde keuze van de kok, die op deze manier ballen toont en gewoon vertrouwen heeft in zijn vlees. Het vlees was hierdoor ook goed sappig, maar juist niet te sappig. Het broodje is een briochebroodje die de lading net dekte. Deze werd niet zompig doordat deze goed geroosterd van binnen was. De BBQ salsasaus was voor ons een welkome afwisseling. Al met al een burger zonder poespas. Misschien had bacon erbij het geheel afgemaakt.

Foto van Frietjes | Mayo + Ketchup

Frietjes | Mayo + Ketchup

De frietjes

Semi-standaard friet. Lekker dik en knapperig. Genoeg saus aanwezig (mayo en ketchup).

Foto van genieten @ De Ysbreeker

Genieten!

Pluspunten

+ Een understated burger.
+ Goeie, leuke service.
+ Past in het thema.
+ Speciaalbier.

Minpunten

– Weinig keuze.

Algehele beoordeling

Irv: 7.7
Diablo: 8
Slimmefik: 8