Burger BeoordelingenBurgertenten-Centrum

Geflipt | BurgerBoys in Balans

By september 24, 2021 mei 11th, 2022 No Comments

 Geflipt

De burgers van Geflipt worden al jaren door diverse burgerkenners getipt als 1 van de lekkerste van Amsterdam. Dat hebben ook wij in onze eerste run ervaren. Daar kwamen ze op een nette 2e plek terecht. Maar voldoet dit in deze veranderde tijd nog wel? Aan ons de taak om hiervan een verslag uit te brengen.

Bekijk ook de website van geflipt

Van Woustraat 15

Foto van de voorgevel van Geflipt burgers in Amsterdam

Voorgevel van Geflipt in Amsterdam

Een foto van het geflipt logo op de voorruit

Gelipt logo

Een foto van een frietsaus fles van Geflipt

Frietsaus ook uit de fles!

Afstand

Vanaf Centraal Station pak je tram 4 en stap je uit op halte Ceintuurbaan. Je zit nu direct op de Van Woustraat. Dit ritje gaat je ongeveer 15 minuten kosten.

Een foto van irv die servetten met het Geflipt logo vasthoudt

Totally in style!

Omgeving

Geflipt zit in Oud-Zuid, specifiek in de Pijp. Ze zitten vlakbij de ingang van de Albert Cuypmarkt en aan een drukke weg. Daarom is het er ook altijd levendig.

Een foto van een open bordje bij Geflipt

Open for business = Burger time!

Een foto van de achterkant van een Geflipt servet

Je kan ze dus ook op Insta volgen.

Sfeer

Zoals gezegd ligt Geflipt aan een drukke weg in het hart van de Pijp. Ze hebben een goede locatie waarbij ze ook plaats hebben voor een overdekt en verwarmd terras.

Een foto van de binnenzaal van Geflipt

Cozy & delicious

Een foto van The BurgerBoys bij Geflipt

The BurgerBoys are ready for this one!

Keuzemogelijkheden bier

Er is niet heel veel keuze op de kaart. Echter, voor een leuke avond met eten is er genoeg keuze.

Keuzemogelijkheden burgers

De kaart biedt weinig keuze maar door de variatie is er voor elk wat wils. Op de kaart staat ook netjes aangegeven “Al onze burgers worden rosé gebakken en geserveerd op een brioche broodje met verse sla, tomaat, rode ui en augurkjes en een huisgemaakte saus.” maar je kan ook een andere voorkeur doorgeven. Waarmee komen The BurgerBoys deze keer aanzetten?

Een foto van een burger en frietjes met het business kaartje van The BurgerBoys

You’ve been served!

De burger

Omdat iedereen toch weer een andere smaak heeft komen we deze keer met variatie. Iedereen heeft een andere burger gekozen. Een goede balans dus.

Een foto van de Zomers burger van Geflipt

De Zomers burger @Geflipt

Irv

Zomers – MRIJ vlees (180 g), golden cheddar, smoked turkey strips, huisgemaakte tomaten chutney, gefrituurde uienringen, koolsla & BBQ-saus.

Een foto van de Geflipt burger bij Geflipt

De Geflipt burger

Diablo

Geflipt – MRIJ vlees (180 gr), knapperige bacon, golden cheddar, huisgemaakte rode ui compote & een gebakken ei.

Een foto van de Vurig burger bij Geflipt

De Vurig burger

Slimmefik

Vurig – MRIJ vlees (180 gr), huisgemaakte pittige chutney, golden cheddar, madame jeanette mayonaise & jalapeños

Bij elke burger geldt tevens ook dat er ingrediënten af kunnen als je die niet wilt. Op de kaart staan ook toppings als optie die je nog toe kan voegen aan je burger, bijvoorbeeld een extra burger.

MRIJ vlees? Wat is dat? MRIJ staat voor Maas-Rijn-IJsselvee. Goed Nederlands (semi) lokaal vlees. Waarom buitenlands vlees als we hier ook goed vlees hebben? Het geheel wordt geserveerd op een brioche die net iets te kort geroosterd is van binnen. Dat had wel een extra minuutje meer kunnen wezen. De smaak had, volgens Slimmefik, een vleugje van een paasstol. Leuk particle effect: maanzaadjes op de brioche. Het vlees zelf is zoals op de kaart aangegeven, (medium) rosé en lekker juicy. Er ontbrak toch wat aan de smaak. Normaal kan je dat goed met de overige ingrediënten oplossen maar hier miste toch wat bite aan de burger. Iets meer seasoning was dan ook gewenst. Irv had naar zijn zeggen een frisse burger, de geroosterde kalkoenbacon was net iets knapperiger dan normale bacon. Zomers deed de naam eer aan. Op de burger van Diablo zat een gebakken ei. Het is altijd weer een verrassing hoe deze gebakken is. Ideaal natuurlijk is al het eigeel bij aanraken dan ook kapot gaat en het eigeel eraf druipt. Helaas was dat hier niet het geval. Het zat ook net aan het hardgekookte aan, het eigeel toch iets mushy. Slimmefik is altijd van het spicy en met zo’n burger was het dan ook snel beslist. De spicy viel redelijk mee: spicy voor beginners.

De frietjes

Op de kaart stonden ook weer verschillende variaties in friet. Dus ook hier kozen we allemaal voor iets anders, net zo makkelijk.

 

Een foto van een portie friet met Truffelmayonaisse

Truffel friet

Irv

 Truffel friet – Verse frietjes met truffel aïoli en parmezaanse kaas erover.

Een foto van een portie friet

Geflipt friet

Diablo

Geflipt friet – Verse frietjes met rode ui compote, cheddar & Geflipt saus.

Een foto van Spicy friet bij Geflipt

Spicy friet

Slimmefik

Spicy friet – Verse frietjes met bacon, cheddar, jalapeños & madame jeanette mayonaise.

Hou je niet van al deze poespas dan kan je natuurlijk ook standaard friet bestellen.

Wat gelijk opviel was de animal style, wat voor ons een duidelijke favoriet is. Bovenop de friet gesmolten cheddar en veel saus. Weer een particle effect: afgewerkt met peterselie. Aan saus ook geen gebrek. Je kan zelfs op aanvraag om extra saus vragen. Je krijgt dan mayo en ketchup in een fles. De friet is lekker knapperig en goed doorbakken. Minpunt vonden we wel dat de gesmolten cheddar en saus meer gemengd konden worden met de friet, dit zat er nu bovenop zodat je toch aan het einde de saus mist. De rode ui compote tussen de friet van Diablo waren een smakelijke afwisseling. Over de hoeveelheid waren we het eens, deze was normaal en bracht daarmee de balans tussen burger en friet.

Een foto van Slimmefik die een jalapeño bijt

Slimmefik likes it Spicy!

Pluspunten

+ Eigen vlees eerst
+ Smakelijke burgers
+ Goeie service
+ Burgers en friet vullen elkaar aan
+ Saus op aanvraag

Minpunten

– Locatie langs drukke weg
– Meer zout op de friet

Algehele beoordeling

Irv: 8.7
Diablo: 8.5
Slimmefik: 8.7

Geflipt scoort hetzelfde cijfer als voorheen. Ondank de veranderingen zijn ze dus consistent gebleven. Dat is knap in deze tijd van veranderingen en dat maakt Geflipt voor ons een aanrader om een goeie burger te eten.

Check ook vooral onze andere burgerreviews om te zien hoe de andere burgertenten in Amsterdam scoren.