Skip to main content
Burger BeoordelingenBurgertenten-Zuid

Lagunitas TapKabinet [gesloten] | TBB binnenstebuiten

Lagunitas TapKabinet

Lagunitas TapKabinet is de eerste BurgerBoys review van 2019. En gelijk een primeur voor The BurgerBoys. Ze zijn nog niet officieel geopend en momenteel aan het proefdraaien. De perfecte gelegenheid om onze adviezen over te kunnen brengen.

Tevens is het ook een primeur voor Amsterdam, Lagunitas bier komt met hun eerste proeflokaal buiten de VS. Aan ons de eer om de eerste burgerreview van Lagunitas TapKabinet te doen.

Lagunitas TapKabinet (website)

Eerste van der Helstraat 62a

Voorgevel Lagunitas tapkabinet

Voorgevel

 

logo Lagunitas Tapkabinet

Lagunitas Tapkabinet

 

Afstand

Het TapKabinet zit in de Pijp. De Pijp is tegenwoordig het snelst te bereiken per metro. Met de nieuwe Noord/Zuid-lijn (metro 52) ga je richting Zuid en stap je uit bij halte de Pijp, uitgang Albert Cuypstraat. Dit zal je ongeveer 5 minuten kosten. Vanaf het metrostation is het een kleine 3 minuten lopen.

Omgeving

Hartje de Pijp, te midden van de winkeltjes en terrasjes in een knus zijstraatje. Ze zitten gewaagd naast de Burger Bar.

Speciale muur Lagunitas Tapkabinet

Pak je camera erbij en kijk wat je ziet als je via je lens naar de cassettes kijkt.

 

Foto bar Lagunitas Tapkabinet

Gemoedelijk sfeertje

 

Sfeer

Het TapKabinet heeft een retro en knus huiskamergevoel. Pronkstuk is de muur van cassettebandjes. Het is er vooral een aandenken aan de 80’s. Er zit ook een goed terras voor de deur dus dit kan misschien wel 1 van onze nieuwe stekjes voor de lente en zomer worden.

Foto TheBurgerBoys

Happy New Year!

 

I.P.A.

 

Keuzemogelijkheden

1 burger op de kaart. Daarnaast vele eigen bieren van de tap en enkele lokale bieren op fles.

foto van Burger bij Lagunitas Tapkabinet

Burger bij Lagunitas Tapkabinet

 

De burger

Beefburger met kaas, tomaat, sla, gepekelde rode kool, gekonfijte ui en burgersaus.

Hehe eindelijk weer een burger met karakter. Dit was onze eerste reactie bij het zien, en proeven, van deze burger. Een lekker volle en sappige burger. Hij vult erg goed en is redelijk zwaar, dit komt door de hoeveelheid gepekelde rode kool die erop gebruikt wordt. Dat en de gekonfijte ui zorgen ervoor dat dit een gewaagde smaakcompositie is. Het vlees is rosé maar iets flauwig. Er had wat zout en peper doorheen gemogen maar het werd niet als erg ervaren. Als broodje is er gekozen voor een standaard bun welke kon meeliften op de klasse van het geheel.

2 woorden: gewoon lekker.

Fries

Frietjes! Geen standaard mayo + eindelijk GENOEG MAYO

 

De frietjes

Er werd gebruik gemaakt van standaard friet, redelijk onopmerkelijk. De friet had net iets langer gebakken mogen worden en iets meer zout erop. Gelukkig wel een peper- en zoutstel op tafel. De hoeveelheid was goed en we kregen er een lekkere zurige, niet standaard mayo erbij. Gelukkig niet te weinig waar we altijd blij van worden.

Pluspunten

+ Goed vullende burger.
+ Eigen bieren.
+ Gewaagde smaakcompositie (zoetje en zuurtje).
+ Zeer enthousiaste bediening.

Minpunten

– Niet alle bieren aanwezig.
– Het vlees was wat flauwig.
– Standaard friet.

Algehele beoordeling

Gelijk bij binnenkomst werden we enthousiast ontvangen, daar werden we erg blij van. We voelden ons er gelijk op ons gemak. Het personeel is zeer vriendelijk en zowel bediening als chef namen de tijd om ons verhaal aan te horen. Omdat het TapKabinet momenteel nog proefdraait is nog niet alles af. Er staat een officiële opening gepland op 7 februari 2019 en tegen die tijd moet dan ook alles wel af zijn. Hopelijk worden de suggesties die we hebben aangekaart meegenomen en komen ze met een nog betere burger.

Irv: 8.4
Diablo: 8.4
Slimmefik: 8.4