Skip to main content
Burger BeoordelingenBurgertenten-West

Nelis West [gesloten] | TBB bezingen

Nelis (West)

Nu al een goed begin van het nieuwe seizoen want de zon schijnt nog. Dan rijst toch altijd weer de vraag: waar kunnen we nu lekker buiten zitten? We besloten om wat verder West in te duiken en kwamen zo uit op Nelis. Die hebben ook een vestiging in Oost trouwens.

(Website)

Witte de Withplein 43

Foto Voorgevel NELIS West

Voorgevel NELIS West

Afstand

Per tram is het ongeveer 20 minuten reizen. Neem tram 17, uitstappen op de Witte de Withstraat. Daarna is het 3 minuten lopen naar het Witte de Withplein.

Omgeving

Nelis bevindt zich in de Baarsjes in een rustig deel van Amsterdam West.

Foto van Witte de Withplein

Witte de Withplein

Foto van Binnenkant NELIS West

Binnenkant NELIS West

Foto van Voorafje bij NELIS | Aspergesoep en popcorn met paprikapoeder

Voorafje bij NELIS | Aspergesoep en popcorn met paprikapoeder

Sfeer

Nelis zit in een rustig, modern stadsdeel waar veel renovatie en nieuwbouw aanwezig is. Het terras is rustig. Nelis is een hippe tent in een semi-hipster buurt.

Keuzemogelijkheden

Twee. De Nelis burger en een bacon cheese burger met jalapeños.

Foto van NELIS Burger & Fries

NELIS Burger & Fries

De burger

Volgens de menukaart is de Nelis burger een burger met bacon en blauwe kaas met polderketchup en friet. Aangezien Irv en Slimmefik zich hier niet aan durfden te wagen vanwege de blauwe kaas besloot Diablo dit wel te doen. We moesten lang wachten totdat de burger geserveerd werd. Misschien kwam dat vanwege minimale bezetting in de keuken want we waren 1 van de weinige personen aanwezig. Tijdens het wachten op de burger werd er een voorafje geserveerd: aspergesoep en popcorn met paprikapoeder. Een verrassend extraatje. Toen de burger er dan eindelijk was viel gelijk op dat er aandacht aan de presentatie besteed is. Na de eerste hap werd duidelijk dat dit een stevig gekruide burger was wat niet als negatief werd ervaren. Het vlees was iets te doorbakken en had toch wel wat rosé gemogen. Dat had het misschien wat extra smaak gegeven. De bacon was aan de crispy kant en had ook iets minder doorbakken gemogen. En ook het broodje had iets minder gemogen. Less = more. De blauwe kaas op de burger van Diablo werd niet als negatief ervaren en had geen negatieve invloed op de smaak. We vonden dit echt een burger met eigen identiteit waar meer potentie in zit.

Foto van Polderketchup

Polderketchup = Yum

De frietjes

De friet was semi-standaard. Goed warm maar eigenlijk net iets te weinig. We kregen er een fles polderketchup bij, een speciale ketchup gemaakt in Zeeland. Excellent, wij zijn een fan geworden! Ook de mayo was niet standaard en lekker. Belangrijkste ook was dat het genoeg was en niet in zo’n lullig papieren bakje.

Foto van Burger | Fries | The BurgerBoys are done!

Burger | Fries | The BurgerBoys are done!

Pluspunten

+ Voorafje.
+ Polderketchup.
+ Een burger met identiteit.

Minpunten

– Iets te doorbakken.
– Meer friet.

Algehele beoordeling

De burger van Nelis is er 1 met potentie. Bak alles iets minder door en dan kan dit een geduchte concurrent voor de top 5 worden.
Irv: 7.5
Diablo: 7.5
Slimmefik: 7.3

Bekijk ook de resultaten pagina voor de huidige ranking.