Skip to main content
Burger BeoordelingenBurgertenten-Oost

Rotisserie Oost [gesloten] | TBB go Beukenplein

BurgerBoys Bravado!

Re-visit:

Rotisserie Oost

Beukenplein 17

Na de herstart van de vernieuwde BurgerBoys reviews kwam er vanwege extra coronamaatregelen een gedwongen stop. Maar na een half jaar vonden we het wel weer tijd om door te gaan met waar we gebleven waren. Mede vanwege een goede weersverwachting zochten we iets op waar we al eerder goede ervaringen mee hadden: een goede plek om buiten te zitten en heerlijke burgers. Rotisserie Oost onderworpen we dan ook weer een de vernieuwde review.

foto van Loaded Fries van Rotisserie Oost

Locatie

Afstand

Rotisserie ligt in Amsterdam-Oost en is het makkelijkste te bereiken vanaf station Amsterdam-Amstel. Je kan hier bus 37 richting Station Noord nemen en na 5 haltes uitstappen op het Beukenplein. Deze bus stopt voor de deur van Rotisserie Oost.

Omgeving

Het Beukenplein is een levendige omgeving in Amsterdam-Oost. Zeker met het Oosterpark in de buurt is dit de moeite waard.

Sfeer

Bij Rotisserie Oost kan je zowel binnen als buiten op het overdekte en verwarmde terras zitten. Goed voor elk seizoen dus.

Keuzemogelijkheden

Bier

Een goede ruime kaart. De keuze is voldoende, al vinden we wel dat er iets meer variatie van tap geschonken kan worden.

Burgers

Rotisserie Oost biedt een beperkte kaart. Grote voordeel is wel dat van elke keuze ze daar ook een vegan variant van hebben. Je kan hier ook kiezen voor extra patties. Mocht je een bepaalde topping niet willen dan serveren ze die ook zonder en je kan extra toppings kiezen. Naast de standaard burgers is er ook een Burger of the Month te kiezen.

Bekijk ook de website van Rotisserie Oost.

Naar website Rotisserie Oost

Klik op de afbeelding om te vergroten

foto van Rotisserie-oost-burger

De Burger

Omdat iedereen toch weer een andere smaak heeft komen we deze keer met variatie. Iedereen heeft een andere burger gekozen. Een goede balans dus.

Irv

Royale with cheese – Double beef patty, cheddar, tomaat, sla, augurk en saus.

Diablo

Royale with cheese – Double beef patty, cheddar, sla en saus.

Slimmefik

King Royale – Triple beef patty, cheddar, tomaat, sla, augurk en saus.

Om te beginnen werd er netjes bij de bestelling gevraagd of je extra toppings wilde. Maar er kunnen dus ook toppings af, zie Diablo. De burger wordt geserveerd in een stevig inpakpapier welke als voordeel heeft dat je burger warmer blijft tijdens het wachten. Bij het openmaken is duidelijk te zien dat het om smashed patties gaat en dat het lekker sloppy en juicy is. Dit heeft voor ons een duidelijke voorkeur. De burgers zijn juicy en lekker doorbakken met een krokant randje. Eigenlijk vonden we wel dat de patties hier wat aan de kleinere kant waren dus die mogen wat ons betreft wel iets groter zijn. Ze hebben hier gekozen om alles op een brioche te serveren.

De Frietjes

Loaded fries, WE LOVE IT!

Irv

Jalapeño cheese fries – fries met cheddar, jalapeños, en creme fraîche.

Diablo

Turbo cheese fries – fries met cheddar, gesneden gember sjalotjes, chili crunch met pinda’s, creme fraîche en turbo cheese saus.

Slimmefik

Jalapeño cheese fries – fries met cheddar, jalapeños, en creme fraîche.

Wij houden van originaliteit en de loaded fries van Rotisserie Oost kan je zeker origineel noemen. Wat gelijk opviel is dat er geen mayo maar creme fraîche bovenop de fries zat. Interessant….maar wel lekker! Het was dan ook duidelijk dat we de mayo hier niet misten. De saus en cheddar zat lekker door alle friet heen. Beide gerechten hadden een goede spice door de jalapeños en chili crunch. De friet was lekker doorbakken echter konden we wel 1 minpunt ontdekken: het was eigenlijk te weinig wat al gelijk opviel.

foto van loaded-fries-rotisserie-oost

Beoordeling

Pluspunten

  • Juicy burgers
  • Vegan opties
  • Burger of the Month
  • Lokatie
  • Vriendelijke service
  • Bierkaart

Minpunten

  • Beperkte burgerkeuze
  • Weinig fries
  • Prijs/kwantiteit verhouding

Algehele beoordeling

Irv: 8,3
Diablo: 8,5
Slimmefik: 8,1