Burger BeoordelingenBurgertenten-Centrum

‘Skek Amsterdam | TBB Beschrijven en Besparen

By november 27, 2017 januari 23rd, 2019 No Comments
Skek

'Skek

Voor The BurgerBoys zal dit de laatste review van het jaar worden, de winterstop is ingelast. Maar in 2018 zullen wij natuurlijk terugkeren! Vanwege het koude en gure weer wilden we niet al te ver vanaf het Centraal Station reizen, dus 'Skek in Amsterdam was hiervoor de perfecte keuze.

(website)

Zeedijk 4-8

Voorgevel @ 'Skek

Voorgevel

 

Afstand

'Skek Amsterdam zit aan het begin van de Zeedijk. Dat is op perfecte loopafstand van Centraal Station en zal je hooguit 5 minuten kosten.

Omgeving

De Zeedijk is waar het toerisme in Amsterdam begint. Altijd druk en gezellig.

De BurgerBoys @ 'Skek

De BurgerBoys

 

Sfeer

'Skek is een studentencafé en dat is ook te merken. Bij binnenkomst waan je je in een studentenwoonkamer, druk en gezellig. Het drinkgedeelte is netjes gescheiden van het eetgedeelte.

Keuzemogelijkheden

Twee burgers, de 'Skekburger en een vegetarische burger. Dus eigenlijk maar één relevante voor de BurgerBoys (sorry).

Burger + Fries @ 'Skek

Burger + Fries

De burger

De ‘Skekburger is een rundvleesburger (niet specifiek vermeld op de kaart) met chipotlemayonaise, kaas, tomaat, augurk en (optionele) bacon. Alles wordt op een redelijk groot broodje geserveerd. Het vlees is behoorlijk zacht en mals, voor ons misschien iets te zacht. Het vlees zelf is behoorlijk goed op smaak en er zit niet te veel poespas op de burger. Ook het broodje was iets aan de zachte kant en had wel iets geroosterd mogen worden. Al met al: eenvoudig doch voedzaam.

Burger + Fries @ 'Skek

Burger + Fries 2

De frietjes

Gelijk werd het ons duidelijk, veel te weinig friet op ons bord. Maar we waren wel blij dat het geen standaardfriet was, maar luie friet van goede kwaliteit. Daarentegen met deze hoeveelheid was er _wel_ genoeg mayo (met pit).

Pluspunten

+ Goed op smaak.
+ Optionele bacon.
+ Een echte studentenburger.
+ Leuk en spontaan personeel.

Minpunten

- Te weinig friet.
- Iets te zacht, meer bite.

Algehele beoordeling

'Skek Amsterdam is een gezellig café om te bezoeken. En omdat burgers niet de core business is, hebben ze het toch goed gedaan. Daarnaast verdiende het meisje van de bediening een extra 0,1 score omdat ze de Vulcan Salute kon brengen waar Diablo dit duidelijk niet kon. Reden voor hem om dit extra punt te geven. Bij het weggaan nog een 'Live Long and Prosper'.

Irv: 7.4
Diablo: 7.6
Slimmefik: 7.8

burgerboys

burgerboys

We are The BurgerBoys, bustin' bad burgers in Amsterdam.