Skip to main content
Burger BeoordelingenBurgertenten-Zuid

TapZuid | Bringing it Back 2 Basics

TAPZUID

Het is weer tijd voor een nieuw seizoen reviewen. En een goede review is altijd leuker bij stralend weer. The BurgerBoys hebben dan ook het perfecte moment hiervoor uitgekozen want vandaag scheen de zon volop. Tijd om de terrasjes weer op te zoeken. We verlaten het toeristische Centrum en verplaatsen ons naar de Rivierenbuurt waar TAPZUID zit. Kunnen zij de startdag van het nieuwe seizoen BurgerBoys tot een goed einde brengen?

(website)

Maasstraat 70

foto van TAPZUID voorgevel

Voorgevel

Foto van Terras TAPZUID

Terras

Afstand

TAPZUID is het snelste te bereiken via station Amstel. Vanuit daar neem je tram 12 richting Sloterdijk en stap je uit op halte Maasstraat. Het is dan een kleine drie minuten lopen.

Omgeving

TAPZUID ligt in de Rivierenbuurt en daarmee in het buiten-toeristische hart van Amsterdam. Het heeft een veelal rustige setting.

Foto van The BurgerBoys @ TAPZUID

The BurgerBoys seizoen 4!

Foto van bord TAPZUID

Bord

Sfeer

Een klein cafe met een gezellig terras. Er is een zeer uitgebreide keuze aan speciaalbieren.

Keuzemogelijkheden

1 burger, meer bier.

Burger @ TAPZUID

Burger

De burger

Volgens de kaart een Smokey Bacon Burger van 200 gram Black Angus vlees met bacon, cheddar, rode ui, augurk, tomaat, romaine sla, relish-saus, spicy koolsalade met mierikswortel + friet.

Terwijl wij aan het wachten waren konden we genieten van 1 van de vele speciaalbieren welke op de kaart staan. Na 2 biertjes gewacht te hebben vonden we het toch wel lang duren dus werd het tijd om bij de bediening te informeren. Niks mis met de bediening trouwens, vrolijk en behulpzaam. En daar kwamen de burgers dan eindelijk. De burger werd op een brioche geserveerd en bij het vastpakken hiervan was gelijk duidelijk dat deze aardig krokant was. Dat was niet storend maar voor ons had dat iets minder gemogen. De burger zelf was niet rosé maar doorbakken. Hierdoor was het vlees niet sappig en iets te droog. Weinig relish-saus en we konden geen spicy koolsalade met mierikswortel ontdekken. Voor ons een onopmerkelijke burger, het bier maakte meer indruk.

Foto van Burger & Fries @ TAPZUID

Burger & Fries

De frietjes

Standaardfriet met mosterdmayo. De friet was iets te lauw/warm en ook te weinig. Daardoor was er wel weer genoeg mayo, maar over het algemeen was dit ook te weinig.

Pluspunten

+ Uitgebreide bierkaart.
+ Vriendelijke service.
+ Interessante mayo.

Minpunten

– Wachttijd.
– Burger niet rosé.
– Friet lauw/warm.

Algehele beoordeling

Bij TAPZUID kan je perfect terecht om je Untappd profiel uit te breiden. Ze hebben zelfs een huisbier: Mokums Goud. Van het bier konden we aardig genieten, van de burger iets minder.

Irv: 6.8
Diablo: 6.9
Slimmefik: 6.7

Bekijk ook de resultaten pagina voor de huidige ranking.