Skip to main content

Bar-B Burgers

(website)

Lange Leidsedwarsstraat 29

Een nieuwe review die klaar staat: Bar-B Burgers aan de Lange Leidsedwarsstraat. Vlakbij Leidseplein en strategisch gelegen in een zijstraatje. Detail: je moet eerst langs de Mac om er te komen. Expres zo gedaan of….?

Voorkant Bar

Voorkant

Biertaptafel aanwezig

Biertaptafel aanwezig

Fancy logo

Fancy logo

Afstand

Bar-B is prima met de tram te bereiken. Neem de 2, 4, 11 of 12 richting Leidseplein en stap uit op halte Prinsengracht. Vervolgens is het dan nog een klein stukje lopen. Ga de zijstraat bij de Mac in.

Sfeer

Prima sfeer met een mooie aankleding. Er is een terrasje aanwezig zodat je hier ook buiten kan zitten. Nadeel alleen is dat ze in een steeg zitten maar dat mag de pret niet drukken. Binnen ziet er goed en leuk uit. Je kan hier intiem met zn 2-en aan een tafeltje zitten maar voor groepen is dit ook leuk. Er zijn zelfs tafels aanwezig met een biertap. De muziek die wij binnen te horen kregen was Top 40, Bieber werd iets teveel gedraaid 😉

The BurgerBoys

The BurgerBoys

Trendy

Trendy

Logo

Logo

Keuzemogelijkheden

Zoals Buzz Lightyear zei: To infinity and beyond. Een zeer uitgebreide kaart. Er zijn genoeg standaardburgers om te kiezen maar het leukste hier is dat je zelf je eigen burger kan samenstellen. Toppings in overvloed dus je kan je behoorlijk uitleven. Je kan zelfs een hennepburger als patty kiezen. Om je eigen burger samen te stellen kruis je items aan op een formulier. Goed bedacht want zo kan je order eigenlijk niet verpesten. Gewicht is ook geen probleem, 1 kilo is zelfs mogelijk!

Zoveel keuze

Zoveel keuze

De burger

Black Angus. De burger is goed klaargemaakt. Rosé van binnen, krokant van buiten en goed op smaak. Geen druipend vet te ontdekken. De burger is naar onze mening gemaakt door experts, er is behoorlijk wat liefde ingestoken. Het standaardbroodje is ok, echter hoe meer sauzen je kiest hoe zompiger het broodje uiteindelijk word en je toppings vliegen eruit. De saus in een betere verhouding verdelen was dus beter geweest.

Burger | Black Angus + heel veel saus @ Bar-B

Burger | Black Angus + heel veel saus

De frietjes

We zijn fan van luie friet, dus ook hier. Maar net als altijd te weinig mayo.

Burger n Fries @ Bar-B

Burger n Fries

Pluspunten

+ Eigen keuze, dus eigen smaak.
+ Uitgebreide keuze.
+ Biertaptafels.
+ Open keuken.
+ Geen standaard saladeprutje. Beste tot nu toe.
+ Slimmefik kon de salade niet op, doggybag was mogelijk.

Minpunten

– Weinig mayo.
– Custom burger heeft geen eigen identiteit (van hen, wel van jezelf)
– Besaus, maar besaus met mate.
– Spelvauten op muurmenu.
– Slimmefik brak de cardinal rule: er werd bestek gebruikt.
– Een kritische Irv, een duidelijke buzzkill.

Algehele beoordeling

Irv: 7.5
Diablo: 8.5
Slimmefik: 8.5
Als Irv een beetje had meegewerkt had dit een betere score kunnen wezen.