Burger BeoordelingenBurgertenten-West

Frits Burgers & Bier | TBB BFF

By april 24, 2017 januari 8th, 2019 No Comments

Frits Burgers en Bier

Een nieuw seizoen voor The BurgerBoys. Iedereen heeft naar dit moment toegeleefd en het was ook wel weer leuk en fijn om iedereen samen te zien. Vanouds, net alsof er geen winterpauze is geweest. Zoals jullie eerder van ons gewend waren werd er elke week een nieuwe review gegeven.  Wegens omstandigheden hebben we besloten dit te beperken tot één keer in de maand. Wij hopen natuurlijk dat dit ons vergeven word.

Omdat in het Centrum de burgertenten een beetje op beginnen te raken besloten we om daarbuiten te zoeken. We kwamen uit bij Frits Burgers en Bier in West aan het Mercatorplein.

(website)

Jan Evertsenstraat 135

Frits Burgers en Bier voorkant

Frits voorkant

Frits Burgers en Bier Voorgevel

Frits!

Afstand

Het Mercatorplein is te bereiken met tram 13 vanaf Centraal Station. Het duurt ongeveer 15 minuten voordat je er bent. Even oversteken van de bus/tramhalte en je bent al bij Frits Burgers en Bier.

Omgeving

Mercatorplein in West.

Diablo foto

Diablo!

Irv Foto

Irv!

Slimmefik foto

Slimmefik!

Sfeer

Een klein cafe met niet al te veel zitruimte binnen. Ook zijn de tafels klein. In de zomer is er wel een terras buiten. Open keuken aanwezig.

Keuzemogelijkheden

Niet veel. De menukaart wisselt blijkbaar ook elke maand dus wat je nu kiest kan de volgende maand wel eens verdwenen zijn. Ook is er een aparte burger van de maand.

Burger + fries @ Frits

Burger en Friet

De burger

Irv: Frits Burger – Hamburger met ijsbergsla, spek, cheddar, tomaat, rode ui, augurk en fritessaus.
Diablo: El Chapo Burger – Hamburger met salsa, guacamole, cheddar, crème fraîche en tortilla chips.
Slimmefik: Chilli Burger – Hamburger met ijsbergsla, zoetzure komkommer, jalapeños, cheddar en spicy mayonaise.

Omdat er niet specifiek op de kaart staat van wat voor vlees de burger is moeten we er maar vanuit gaan dat dit een standaard beef burger was. En ook de hoeveelheid van 170 gram vonden we iets aan de karige kant. Een standaardburger zoals wij ze gewend zijn bestaat toch uit minimaal 200 gram vlees. Wel staat er mooi op de kaart aangegeven dat de burger rosé bereid word. Een pluspuntje is ook wel dat je burgers zonder broodje kan bestellen. Je kan ook kiezen voor een extra patty van 170 gram bij elke burger. Toen de burgers bij ons geserveerd werden viel het meteen op dat deze waren ingepakt in een papiertje en niet op een bord. Kek bedacht, maar we prefereren een bord. Een minpuntje dus. Als burgerveteranen hadden we ook niet een speciaal gevoel bij de smaak van het vlees. Deze was wel goed, maar sprong er niet uit. Het broodje is geroosterd en hield het geweld van vlees en toppings net. De frisse burger van Diablo was verrassend door de krokante tortillachips. De ingrediënten op alle burgers vulden de mindere smaak van de burger goed aan. Al met al geen kwaliteitsvlees naar onze mening.

De frietjes

Huisgemaakte frietjes op het menu! Altijd een pluspunt bij ons. Bij het bestellen hiervan werden we gewaarschuwd dat het best veel was. Maar we dachten er niet aan om te delen, dus gewoon ieder een eigen portie.

 Uiteindelijk bleek de hoeveelheid mee te vallen. Lekkere luie frietjes. De frituurpan had wel iets heter gemogen want nu waren de frietjes wat aan de slappe kant. Voldoende mayonaise in het bakje.

The Burger Boys foto

The Burger Boys!

Pluspunten

+ Geroosterd broodje.
+ Uitgebreide bierkaart.
+ Diversiteit aan ingrediënten.
+ Niet lullen maar burgers.

Minpunten

– Niet vermeld om wat voor vlees het precies gaat.
– Iets te slappe friet.
– Geen borden.

Algehele beoordeling

Irv: 7.2
Diablo: 7.2
Slimmefik: 7.2

burgerboys

burgerboys

We are The BurgerBoys, bustin' bad burgers in Amsterdam.