Skip to main content
Burger BeoordelingenBurgertenten-Centrum

Burgermeester (de Pijp) [gesloten] | TBB.. Brrrr

Burgermeester (de Pijp)

De Burgermeester is de grondlegger van de burgertenten in Amsterdam. Een must om te bezoeken dus. Maar waarom hebben The BurgerBoys deze nog niet gehad? Kwestie van verkeerde prioriteiten? Op deze koude maandagavond in November zochten we een plek om op te warmen en besloten ze te bezoeken voor een nieuwe review. Er zijn een aantal vestigingen in het Centrum (Elandsgracht en Utrechtsestraat) maar wij kozen voor de vestiging bij de Albert Cuyp.

(website)

Albert Cuypstraat 48

Burgermeester voorgevel foto

Voorgevel Burgermeester

Burgermeester ingang

Welkom

Afstand

Een rit van 15 minuten met tram 24 naar de Albert Cuyp, uitstappen op halte Marie Heinekenplein. Dan is het nog even lopen. Je kan ook metro 52 naar de Pijp nemen.

Omgeving

In de Pijp met vele verborgen plekken maar zeker ook hele authentieke plekken zijn wij nu specifiek neergestreken in de Albert Cuypstraat.

November burger @ Burgermeester foto

November burger @ Burgermeester

Sfeer

De Burgermeester aan de Albert Cuypstraat is klein en modern. Het beschikt over een open keuken en oogt zeer schoon. Ze zijn authentiek en is een echte plek voor hipsters.

Keuzemogelijkheden

Niet veel. Er zijn maar een paar standaardburgers te kiezen. Het leuke hier is dat er kaartjes liggen waarbij je je eigen bedachte burger als mogelijke Burger van de Maand kan opgeven. De Burger van de Maand die wij konden kiezen: de snorrenburger.

burger en gepofte aardappel foto Burgermeester

burger time!

De burger

D’aquitaine Beef. De nadruk word echt op de burger gelegd, de rest is bijzaak. Het vlees en het broodje zitten in een goede relatie. De burger is goed op smaak door de combinatie van seasoning en de ingrediënten erop. De burger is rosé van binnen en lekker gegrild van buiten.

gepofte aardappel, Movember snorrenburger en gemberbier @ Burgermeester

gepofte aardappel, Movember snorrenburger en gemberbier

Gepofte aardappel @Burgermeester

Gepofte aardappel

De frietjes

Geen friet! Burgermeester frituurt niet. Hun filosofie is hier duidelijk in. Ze willen mensen geen snackbargevoel geven en burgers worden niet beïnvloed door de lucht van frituur. Wel staat er een gepofte aardappel op het menu dus die maar als alternatief genomen. Maar deze haalt het bij lange na niet. Het gemis van friet is toch te voelen. A burger needs fries, like a God needs believers.

Pluspunten

+ Focus op de burger.
+ Vriendelijke, behulpzame bediening. Hartelijk en verwelkomend.
+ Eigen stijl toont lef.
+ Een movember burger.
+ Keuze uit bruin of wit brood.

Minpunten

– Geen friet.
– Geen bier.

Algehele beoordeling

Irv: 8.2
Diablo: 7.8
Slimmefik: 7.7