Burger BeoordelingenBurgertenten-Noord

The Beef Chief | TBB: Burger Beginnings

By augustus 30, 2021 september 14th, 2021 No Comments
Een foto van de magnificent seven burger van The Beef Chief

 The Beef Chief

Na 4 jaar en bijna 50 reviews (49 om precies te zijn) kwam er een pandemie de hoek om kijken waardoor we genoodzaakt waren om
een stop in te gelasten. Ruim 2 jaar hebben we niks kunnen doen. Maar in die 2 jaar tijd is er ook een hoop veranderd. Er zijn de nodige tenten gesloten, anderen hebben weer hun menu aangepast en er zijn ook zowaar nieuwe tenten bijgekomen. Juist vanwege deze veranderingen hebben we besloten om de draad weer op te pakken en helemaal opnieuw te beginnen. En waar beter dan bij onze vriend Simon van The Beef Chief? Reken op nieuwe en verbeterde reviews van al onze favoriete hamburgertenten, als die van nieuwe. Season 5 has started, stay tuned for more!

Voor alle burger nono’s: The Beef Chief zit in Amsterdam-Noord en dat is voor The BurgerBoys altijd het perfecte excuus om de pont te nemen. Aan het roer staat Simon Parrot en hij heeft zo zijn eigen gedachten over een goede burger. Hij is er dan ook niet vies van om te experimenteren met zijn vlees. Zijn signature burger is de Kimchief™ welke, naast een hamburger natuurlijk, belegd is met kimchi. Kimchi is gefermenteerde kool en groenten en echt iets waar je van moet houden. 

Check ook de website van The Beef Chief

Gedempt Hamerkanaal 85

 

Een foto van de voorgevel van de Oedipus Brouwerij

Voorgevel Oedipus Brouwerij

Afstand

Vanaf Centraal Station kan je lekker uitwaaien op de pont richting Noord, halte IJplein. Daarna is het een kleine 10 minuten lopen.

Omgeving

The Beef Chief is gevestigd in de Oedipus brouwerij. Ze werken al een aantal jaar succesvol samen. Van Simon kregen we echter te horen dat Oedipus eind dit jaar uit deze locatie moet en op zoek is naar een nieuwe locatie. Onduidelijk is ook nog wat er dan met The Beef Chief gaat gebeuren. Maar dat horen we vast wel.

 

Een foto van het logo van de Oedipus Brouwerij

Oedipus Brouwerij

Sfeer

Wat je kan verwachten van een brouwerij. Ketels en opslag. Vrij industrieel, vanwege de taproom proberen ze het nog enigszins gezellig te maken. Je kan zowel buiten als binnen zitten. Binnen is de setting studentikoos te noemen. De hele burgerbeleving komt goed tot zijn recht omdat The Beef Chief binnen een open keuken heeft. Sinds ons vorig bezoek aan The Beef Chief is dat toch veranderd, maar that suits us just fine!

 

Een foto van de bierselectie in de Oedipus Brouwerij

Bier in overvloed! De tap bij Oedipus Brouwerij

Een foto van de open keuken van The Beef Chief in de Oedipus Brouwerij

De keuken van The Beef Chief | This is where the Burger Magic happens

Keuzemogelijkheden bier

Oedipus is hip, trending en een begrip in de Nederlandse craftbeer wereld. Van al hun bieren is er wel iets voor iedereen op tap of fles te vinden. Keuzes in overvloed dus.

 

Een foto van een leeg bierfles met het getal 112

Wij weten uit ervaring dat hulp van 112 niet nodig zal zijn

 

Een afbeelding van The BurgerBoys

The BurgerBoys are back at it again! Season 5 episode 1

Keuzemogelijkheden burgers

Voor ieder is er wel wat te kiezen. Je kan gaan voor vlees, kip of vega. Een perfecte balans in voedselvoorkeuren. Omdat er geen overkill aan burgers te kiezen is, is er dan ook geen keuzestress. Wij zijn deze keer gegaan voor de Magnificent Seven. De Pressure Drop is tevens ook een aanrader. 

 

Een afbeelding van de Magnificent Seven burger

Magnificent Seven burger (ja de Fries zijn YUGE)

 

Een afbeelding van Magnificent Seven & Fries

Magnificent Seven & Fries

De burger

Magnificent Seven – 2x smash patties, 2x american cheese, chipotle ketchup, mosterd, augurk, sla , geserveerd op een geroosterde bun.

Smash burgers, een opkomende trend. Het vlees wordt zo dun mogelijk aangedrukt op een bakplaat zodat er een zo dun mogelijke patty ontstaat. Op deze manier ontstaat er een burger met een knapperige korst en zo veel mogelijk smaak.

Alle burgers die Simon maakt zijn creatief en perfect in balans. Je krijgt wat er op de kaart staat, dus geen verdwaalde ingrediënten en onnodige poespas. Een “holistische beleving” waarbij de patties goddelijk op smaak waren. Na vooral te genieten van deze burger kwam er helaas een einde aan. Mogelijk is er dan toch 1 punt van kritiek, zowel de bun als de burgers zijn iets aan de kleine kant. Een kniesoor die daar op let, en laat die kniesoor Slimmefik wezen. 

 

Een afbeelding van Kamikaze fries

Kamikaze style fries. Wat is beter dan bakken? TWEE KEER bakken!

De frietjes

Naast een signature burger heeft The Beef Chief ook signature fries, de Kamikaze fries.

Kamikaze style fries – 2x gebakken, kaassaus, kimchi, pittige mayo, sriracha, gegarneerd met lente ui en sesamzaadjes.

Gewoon heerlijk deze frietjes. Animal style, dus alles wordt bij elkaar gegooid zodat je nooit gezeur hebt over te weinig mayo/saus. Het zijn standaard frietjes die dubbel gebakken zijn, daarna gemixt met de kimchi en overgoten met sauzen. Het geheel is afgewerkt met lente ui en sesamzaadjes. Het is ook een overdreven hoeveelheid maar wel overdreven lekker. Hier valt dan ook niet te zeuren over de hoeveelheid friet die je krijgt. Mocht je echter niet hiervan houden kan je natuurlijk ook de saaie standaardfriet kiezen.

Pluspunten

+ The ultimate burger experience
+ Kamikaze fries
+ Bierkeuze
+ Ying en Yang

Minpunten

– Kleine patties
– Kleine bun
– Er komt helaas een einde aan

Algehele beoordeling

Irv: 9.3
Diablo: 9.5
Slimmefik: 9.1

We waren al om en dat blijft zo. The Beef Chief is toch van de buitencategorie en laat nog steeds andere hamburgertenten achter zich. Door het constant experimenteren is hij vernieuwend en steeds op zoek naar de perfecte burger. Heeft Simon de perfecte burgers? Voor ons wel!

(Hijzelf zal dit echter tegenspreken. He’s so modest!)

The Beef Chief is nog steeds onze undisputed #1. Check ook vooral onze andere burgerreviews om te zien hoe de andere burgertenten in Amsterdam scoren.

burgerboys

burgerboys

We are The BurgerBoys, bustin' bad burgers in Amsterdam.