Skip to main content
Burger BeoordelingenBurgertenten-Noord

The Beef Chief | TBB Brouwers Beleving

The BurgerBoys Brouwers Beleving

Bezoeken:

The Beef Chief

Gedempt Hamerkanaal 85

Al sinds het begin van ons avontuur staat er één naam hoog op de wensenlijst: The Beef Chief. Maar dit blijkt een ware Fata Morgana te zijn want deze mannen hebben geen vaste standplaats. Als ware nomaden zwerven ze rond. Maar waarom The Beef Chief? De geruchten gaan dat zij één van de beste burgers (zo niet de beste) van Amsterdam maken. En daar zijn wij juist naar op zoek.
Momenteel kan je The Beef Chief vinden bij de Oedipus brouwerij in Amsterdam Noord. Maar deze is op de standaard burgermaandag van The BurgerBoys altijd gesloten. Maar we hebben een gaatje kunnen vinden om van deze maandag naar de donderdag af te wijken. Dit is dan ook HET moment om hier gebruik van te maken en de eerste tent die zich in Amsterdam Noord bevindt te beoordelen. Vinden wij ook wat iedereen over The Beef Chief te zeggen heeft? Tijd voor bier en burgers!

Rebel Waltz burger bij The Beef Chief
voorgevel van The Beef Chief

Locatie

Afstand

De Oedipus brouwerij zit in Amsterdam Noord en is op 2 manieren te bereiken. Je kan oldskool de IJpleinveer nemen of newschool met de nieuwe Noord/Zuidlijn. Kies je voor de pont dan is het 5 minuten over het water en dan 15 minuten lopen. Kies je voor de metro dan moet je lijn 52 naar Noord nemen, halte Noorderpark. Daarna is het 10 minuten lopen. Wij deden beiden: heen met de metro en terug met de pont.

Omgeving

Noord. Oedipus bevindt zich op een bedrijventerrein. Oedipus is 1 van de grote legendarische en hippe biermerken van Amsterdam.

Sfeer

Oedipus zit in een kleine fabriekshal. Dichter bij het brouwproces van bier kan je niet zitten. Ze hebben hier een proeflokaal ingericht en hebben voor een huiskamergevoel gezorgd. Het proeflokaal is open van donderdag t/m zondag en juist vanwege deze exclusiviteit hebben ze een underground/industrial sfeer weten te creëren.

The BurgerBoys bij The Beef Chief
Oedipus brouwerij vaten bij The Beef Chief
Bierkeuze bij The Beef Chief
De toiletten bij The Beef Chief

Keuzemogelijkheden

Bier

Bier in overvloed omdat The Beef Chief zich in een brouwerij bevind.

Burgers

Op het menu van The Beef Chief staan een aantal burgers, zowel vlees als vega. Prijsklasse: tussen de 10 en 15 euro.

Naar website The Beef Chief

Klik op de afbeelding om te vergroten

Rebel Waltz burger bij The Beef Chief

De Burger

De signature burger van The Beef Chief is de Kimchief burger. Maar deze kon ons (nog) niet bekoren (Google maar eens op kimchi) dus kozen we een andere. Aangezien de patties hier 150 gram zijn moest daar een dubbele voor in de plaats komen.

Diablo & Irv

Rebel Waltz – 2x 100gr beef patties, house smoked bacon, american cheese, onion marmalade, garlic mayo on a toasted bun.

Slimmefik

Straight to Hell – Beef patty, mature cheddar, paprika habanero relish, smoked mayo, pink onions, iceberg on a toasted bun.

De eerste indruk van de burger: een klein broodje en gelukkig niet bedekt met frutseltjes (augurk, tomaat), gewoon zoals het op het menu staat. Van de eerste hap werden we enorm vrolijk. Zoveel smaak zat hierin. Het vlees is lekker crunchy, mals en breekbaar tegelijk. Een ware explosie van smaken en je kan merken dat hier zorgvuldig aandacht aan is besteed. Het broodje was iets aan de kleine kant maar wel goed geroosterd. Voor dubbele patties zou het broodje eigenlijk net iets groter moeten zijn. De bacon was zeer goed op smaak en de kaas was perfectly melted. Deze burgers waren zo goed dat we er totaal sprakeloos van werden.

Check ook onze The Beef Chief Oost ervaring waarin we WEL de Kimchief proberen.

The Beef Chief Oost review

De Frietjes

We kozen voor de Banzai fries – hand cut, triple cooked fries, togarashi salt, nori powder, pickled ginger, mayonnaise, gochujang mayo and okonomiyaki sauce.

Gelijk werden we vrolijk van deze friet. Animal style! Voor de leken, een kapsalon achtig zooitje door elkaar. Niks een tekort aan saus. Maar aangezien animal style niet voor iedereen weggelegd is (denk aan die mensen met OCD die de saus apart moeten hebben) is er ook normale friet. Met de combinatie van de sausjes, kruiden en de pickled ginger komt hier een geweld aan smaken naar boven. Dit is dan ook intens genieten. De friet zijn 3x gebakken en lekker knapperig. Zeer goede friet met een zeer goede smaak.

kamikaze fries bij The Beef Chief

Beoordeling

Pluspunten

  • Perfectly roasted bun and burger

  • Veel bier

  • Animal style fries

  • Setting

Minpunten

  • 150 gram patties

  • Klein broodje

  • Spicy burger zonder spice

Algehele beoordeling

Irv: 9,1
Diablo: 9
Slimmefik: 8,9

Wij zijn om! Alle geruchten en adviezen blijken waar te zijn. DE beste burger van Amsterdam is, tot nu toe, die van The Beef Chief. Door de samenwerking met Oedipus zorgen ze toch voor een stukje exclusiviteit. Het blijkt een gouden combo te zijn.

Bekijk onze andere reviews