Skip to main content
Burger BeoordelingenBurgertenten-Zuid

The Roast Room [gesloten] | Beledigde BurgerBoys

The Roast Room

Europaplein 2

Nederland zwicht momenteel onder de tropische temperaturen. Daarom wilden The BurgerBoys de verkoeling opzoeken. Een stadsstrand leek de ideale plek hiervoor. Maar toen we daar eenmaal aankwamen zouden we door drukte gewoon 1.5 uur op bediening moeten wachten. Daar hadden wij, en onze honger, geen zin in dus besloten we iets anders in de buurt op te zoeken. Zo kwamen we dan uit bij The Roast Room bij de Amsterdam RAI.

The Roast Room (website)

Foto gebouw The Roast Room

Gebouw @RAI van The Roast Room


Foto van The Roast Room voorgevel

The Roast Room voorgevel

Afstand

Amsterdam Zuid, bij de RAI. Metro 52 richting Zuid stopt op het Europaplein.

Omgeving

Aan de achterkant van de Amsterdam RAI, tegen het bewoonde gedeelte aan. Vrij rustig maar wel een doorgaande weg richting de rest van Amsterdam.

Foto van de eigenaar

De eigenaar van The Roast Room had zijn eigen fotoshoot

Foto van interieur

Interieur


Foto 2 van interieur

Interieur

Sfeer

Heel industrieel, het lijkt op een moderne whiskeybar. Ze zijn heel erg gericht op het zakelijke.

Keuzemogelijkheden

1 vleesburger. Bierkeuze is matig.

Foto van Roast Burger

Roast Burger

De burger

De Roast burger is de enige vleesburger op het menu. Een burger met bacon, boerenkaas, sla en smokey tomatensaus. Prijs: 15 euro.

Qua presentatie zit het wel goed. De burger komt op een plankje en is goed zichtbaar. De burger komt op een brioche die geroosterd is van binnen, waar we ook liefhebber van zijn. De sesamzaadjes op het broodje geven net dat beetje extra’s. Over de burger zelf, deze is neutraal en rosé van binnen maar kon ons niet verrassen. De bacon was niet te crunchy maar viel niet op. We misten die extra smaak dat het zou moeten geven. De kaas is wel lekker veel en goed gesmolten. Ja en de smokey tomatensaus is gewoon ketchup. De burger verdronk ook niet in de gebruikte ingrediënten.

Alle onderdelen voor een goede burger lagen op het plankje, maar sloegen de plank wel mis.

Foto van eten @The Roast Room

Tast toe!

 

Foto van food @ The Roast Room

The Burger Boys were here | The Roast Room

 

De frietjes

Frites uit Zuyd (volgens de kaart) die met 5 euro redelijk aan de hoge kant geprijsd is. Maar wat krijg je dan hiervoor? Niks beters dan bij alle overige tenten waar we geweest zijn. De friet zijn lekker lui en goed warm. En er zit een mosterdmayo bij die, zoals verwacht, te weinig was. De friet is verder goed crunchy maar de prijs is echt te veel voor wat je krijgt.

Pluspunten

+ Technisch correcte burger

Minpunten

– Geen creativiteit
– Prijs/kwaliteit uit verhouding

Algehele beoordeling

Tot nu toe behoort The Roast Room tot de duurste plek waar we zijn geweest. Dit ligt naar onze mening aan de locatie en de doelgroep waar zij zich op richten: de zakelijke mensen die de RAI bezoeken. De burger is technisch correct maar mist toch het nodige. We zagen een BBQ gedeelte staan met een mooie Big Green Egg en het is gewoon zonde dat hier geen gebruik van is gemaakt. Dit kon het vlees net dat beetje extra smaak meegeven wat het duidelijk nodig heeft. Waarom de keuze is gemaakt die niet te gebruiken weten we niet. De nodige feedback konden we niet kwijt bij de bediening terwijl de grote baas wel aanwezig was. Gemiste kans.

Irv: 6.7
Diablo: 7
Slimmefik: 7.3

Kijk ook ons overzicht van Burgers Amsterdam om te zien op welke positie The Roast Room op het moment gerankt staat!