Skip to main content
Burger BeoordelingenBurgertenten-Centrum

Waterkant | Bedreven in Biri’s en Burgers

Waterkant

Op deze Internationale Hamburgerdag (28 mei) kan een review natuurlijk niet ontbreken. En vanwege de tropische temperaturen misstaat een enigszins tropische lokatie ook niet. We kwamen uit op de Waterkant, een Amsterdams stukje Suriname en één van de nieuwste toevoegingen aan de lijst. Waterkant is een populaire stek aan het water en dat is goed te merken.

(website)

Marnixstraat 246

foto van Waterkant

Waterkant

Afstand

Waterkant is te bereiken door tram 17 te nemen. Na een rit van ongeveer 10 minuten bereik je de halte Elandsgracht. Na het uitstappen bevindt Waterkant zich recht voor je. Eigenlijk niet te missen.

Omgeving

Elandsgracht/Marnixstraat. Nog een beetje toeristisch te noemen maar je zal hier vooral mensen vinden die specifiek voor Waterkant komen. Waterkant zit ook onder een parkeergarage wat nogal lawaai met zich meebrengt.

Foto van The BurgerBoys are Seated @ Waterkant

The BurgerBoys are Seated!

Biri @ Waterkant

Een Biri | Biertje in het Surinaams

Foto van Surinaams Bier | Parbo Bier

Surinaams Bier | Parbo Bier

Sfeer

Zoals gezegd een Amsterdams stukje Suriname. Dat is vooral te merken aan de sfeer, muziek en de Surinaamse gerechten en dranken. Zeer goed gelegen aan het water (duh) wat het buitenzitten op een tropische dag vooral ten goede gaat. We waren verbaasd hoe druk het hier was op een standaard maandagavond. Het is er druk, gezellig maar vooral levendig. Het vrouwelijk schoon gehalte is ook erg aangenaam.

Keuzemogelijkheden

1 burger, daarnaast meer dan genoeg keuze aan bier.

Foto van de Waterkant Burger

De Waterkant Burger

De burger

Volgens de menukaart: een Black Angus rundvleesburger op een brioche broodje met bacon, cheddar, sla, tomaat, ui, zoetzure komkommer, BBQ-saus en pikante mayo geserveerd met handgesneden luie wijven friet en een maiskolfje.

Na het plaatsen van de bestelling duurde het, ondanks de grote drukte, toch redelijk snel voordat wij onze burger geserveerd kregen. Drukte is al eerder een negatieve factor geweest, zou dat hier ook zo zijn? Nee, we waren zeer tevreden met de burger. Lekker mals en juicy as hell. Het vlees is lekker rosé en goed op smaak. Duidelijk een hamburger met karakter waar veel smaken door elkaar te proeven zijn. Het broodje kon het dan ook maar net aan.

Foto van Bestelling @ Waterkant

Bestelling!

De frietjes

Als onaangename verrassing kregen wij GEEN luie wijven friet maar standaard frietjes. Dat zorgde er bij ons al voor een minpunt. Ook was er nogal wat gruis tussen te vinden. Van de mayo werden we wel vrolijk. Genoeg en pikant, dus geen standaard mayo. Wat wel een aangename verrassing was, was de #maiskolf die we er standaard bij kregen. Lekker fris en de boter droop er ook vanaf. Achteraf bleek dat anderen wel luie wijven friet kregen.

Pluspunten

+ Surinaams bier.
+ Een juicy kwaliteitsburger.
+ #maiskolf
+ Location, location, location.

Minpunten

– Wij kregen geen luie wijven friet geserveerd.
– Omgevingslawaai.
– Heel erg druk.
– Self service.

Algehele beoordeling

“Na een bezoek aan Waterkant heeft je nek fysio nodig”

Hanneke’s Boom meets Coco’s Outback. Waterkant is misschien wel de nieuwe favoriete plek van The BurgerBoys om een hapje en drankje te doen. De Surinaamse sfeer is misschien wel dat wat Waterkant hot maakt. Het Surinaamse bier (Parbo Bier) en de Surinaamse gerechten maakt dit toch wel een unieke plek binnen Amsterdam. Er zijn wel een aantal punten die we willen benoemen. Ten eerste is de bediening er alleen om je eten te brengen en al je zooi op te halen. Voor de rest is het self service, dat maakt het net een stukje onpersoonlijker. Dan zijn er de luie wijven friet die wij niet kregen terwijl anderen dat wel kregen. Voor de rest waren we zeer te spreken over de Waterkant.
Nyan switi!
Irv: 8
Diablo: 8
Slimmefik: 8