Skip to main content
Burger BeoordelingenBurgertenten-Zuid

Le Smash | De Bonafide BurgerBoys

De Bonafide BurgerBoys!

Bezoeken:

Le Smash

Govert Flinckstraat 122

We keren terug naar de Pijp. Na de vorige keer voor een gesloten deur te hebben gestaan gaan we Le Smash opnieuw bezoeken. De week na onze laatste review (BurgerBar de Pijp) maakten ze via Instagram bekend dat ze, vanwege hun grote succes, een extra dag aan hun openingstijden konden toevoegen. Gelukkig voor ons valt dit op een woensdag, onze vaste reviewdag.

Le Smash is 1 van de nieuwste tenten in het Amsterdamse hamburgerlandschap. Ook zij richten zich veel op social media (Instagram en TikTok) en via deze weg kwamen zij op ons pad. Gezien de vele lovende reviews die hun bezoekers hebben achtergelaten wilden wij hier natuurlijk meer van weten. Ze zijn 2 maanden actief en ook zij serveren een beperkt aantal hamburgers per dag. The BurgerBoys reviewen Le Smash: must or bust?

Le smash burger & fries
Le smash voorgevel

Locatie

Afstand

De Pijp ligt 15 minuten per metro van Centraal Station af. Neem lijn 52 richting Zuid en stap uit op halte de Pijp.

Omgeving

De Pijp, altijd druk en gezellig. Is het niet door de Albert Cuypmarkt dan is het wel door de diverse terrasjes.

Sfeer

1 straat achter de Albert Cuypstraat ligt de Govert Flinckstraat. Het is een smalle straat die grotendeels voor woonverkeer bestemd is. Le Smash is aan het begin gelegen en daar mist er sfeer. Ze zitten dan net aan de verkeerde kant van de straat.

Keuzemogelijkheden

Bier

Geen keuze eigenlijk. We konden enkel Birra Moretti krijgen. Vanwege leveringsproblemen was er geen speciaalbier aanwezig.

Burgers

De keuze is vrij minimaal. Je kan 2 burgers kiezen waarvan elk ook een meatless variant is. Wat is er te krijgen?

Le Classic: dry aged beef with cheddar, onions, pickles, ketchup & mustard

Le Special: dry aged beef with cheddar, onions, lettuce, pickles & special sauce

Als extra topping kan je er bacon bij nemen.

Bekijk ook de website van Le Smash.

Naar website Le Smash

Klik op de afbeelding om te vergroten

De Burger

Diablo en Irv kozen voor Le Classic terwijl Slimmefik voor Le Special ging. Allemaal met bacon erbij natuurlijk. Bestellen doe je gelijk aan de kassa en voornamelijk allemaal self-service. De burgers worden uitgeserveerd in een papiertje. Netjes ingepakt en met een sticker wordt aangeduid om welke burger het gaat. Een goede presentatie wat het uitpakken ook tot een feestje maakt. Gelijk valt op dat het broodje van een goed formaat is. Het vlees en de toppings zijn goed te zien, een beetje messy allemaal maar dat kunnen we wel waarderen. Bij de eerste hap werd het meteen duidelijk, dit is heerlijk en ze hebben er duidelijk de nodige aandacht aan besteed. Het vlees is goed bereid, lekker mals en juicy aan de binnenkant en crunchy aan de buitenkant. Is dat slecht? Juist niet, dat geeft hun burger meer karakter. De burger heeft qua smaak ook iets bekends. Doordat ze gebruik maken van ketchup en mosterd hebben ze die specifieke signature taste van de McDonald’s hamburger weten te creeeren. Maar dit is overduidelijk meer, noem het McDonald’s Premium++. Volgens Slimmefik is hun special sauce een inspiratie op de Big Mac saus. Ook wel interessant en zeker noemenswaardig, op de kaart staat dat er augurk op Le Classic zit. Er is alleen geen enkele augurk te bekennen. Dat komt omdat deze is sausvorm komt en word middels een spuitzak op het broodje aangebracht. Heel slim bedacht. Diablo kon dit echt waarderen aangezien hij niet van losse augurk op zijn burgers houdt. En zelfs de uitjes, geen hele maar gesnipperde. Het moge duidelijk zijn, een knipoog naar de McDonald’s maar met zorg en liefde hun eigen twist hieraan gegeven. En laten we eerlijk wezen, de burgers van de Mac liggen mijlen achter deze burgers.

Over de bun zijn we ook zeer te spreken. Goed formaat en overal goed geroosterd van binnen. Waar je bij de meeste tenten een bun krijgt die enkel aan de randen geroosterd is, is dat bij deze niet. Hij werd zeker niet zompig, de burger en ingrediënten bleven netjes op hun plaats. Er kwam geen geschuif aan te pas. We vinden dan ook dat dit een zeer bonafide burger is, alles klopt gewoon.

De Frietjes

Diablo en Slimmefik voor de cheese fries. De frietjes zitten tussen french fries en normale friet in, welke wij als french fries+ oordelen. Ze zijn goed doorbakken alleen was het bij de friet van Irv te merken dat er veel gruis tussen zat. Vanwege de kaassaus merkten Diablo en Slimmefik daar iets minder van. We waren zeer te spreken over de sauzen die we bij onze friet kregen. We gokken ook dat Le Smash deze zelf maakt. Door een ingeving van Slimmefik werden er selfmade animal style fries gecreëerd door de saus over de frietjes heen te gooien. Wat het ook afmaakte was dat er peterselie over de friet heen gestrooid was en dat was terug te proeven in de smaak. Of was het koriander? We wisten zeker dat het peterselie was omdat koriander zo’n typische zepige smaak heeft. Je houdt ervan of niet. “Koriander verdeelt de samenleving” quoted by Slimmefik. Nog wel een punt van aandacht is dat onze friet niet heel warm was.

Frietjes bij Le Smash
Frietjes bij Le Smash

Beoordeling

Pluspunten

  • Bonafide smashburgers, alles klopte
  • Zelfgemaakte saus
  • Gedurfde burgers met karakter
  • Het toont ballen om McDonald’s inspired burgers te serveren
  • Perfect geroosterde buns

Minpunten

  • Locatie
  • Gruis in friet
  • Friet was niet warm
  • Bierkeuze, maar dit kwam door leveringsproblemen

Algehele beoordeling

Wat kunnen we zeggen? We love it. Le Smash is a definite must. Alles klopte voor ons. Het vlees, de crunch, het broodje en hoe ze die signature smaak aanhouden. De burger was perfect op smaak en we hebben zelden een broodje gezien die van binnen in zijn geheel zo goed geroosterd is. Elke hap was dan ook weer om nog meer van te smullen. En het toont voor ons echte ballen als je burgers hebt die geïnspireerd zijn op die van de McDonald’s. We konden helaas niet navragen of dit ook echt zo was want de chef had het druk. Ga gerust langs in de Pijp and give them a try!

Irv: 8,4
Diablo: 8,5
Slimmefik: 8,4

Bekijk ook onze overige burgerreviews.